Samenkomen, praten, onderhandelen, vertrouwen versterken: elkaar persoonlijk treffen is van belang. De meubelindustrie kijkt uit naar de komende fysieke beurs en dat is (volgens de organisatie) de komende editie van M.O.W. in Bad Salzuflen in september.

Het aantal boekingen tot nu toe is zeer bemoedigend en overtreft het aantal van 2020. Het middensegment van de branche gaat van de partij zijn, als bezoeker en als deelnemer.  Digitalisatie, prijsbeleid, logistiek, vernieuwingen in producten, marketing en sales: het komt straks in september allemaal aan de orde tijdens de beurs in het Duitse kuuroord. Iedereen kijkt er naar uit. De voorbereidingen zijn in volle gang met nieuwe exposanten zoals Möbelpartner, Aqwella, SvenForm, Living Furn, Brix, Libra, Rivalli en Forma Ideale. Het M.O.W. team is volop bezig om nog meer nieuwe namen naar Bad Salzuflen te halen.

Maar ook in de hallen is er vernieuwing merkbaar. Zo is er het nieuwe 360GradPlaza in hal 12, een hybride fysiek en digitaal forum voor serviceverleners in de meubelindustrie. De editie van 2021 zal voorlopig de eerste fysieke beurs zijn voor het middensegment, dus er bij zijn is van groot belang. De organisatie belooft, naast aandacht voor de hierboven genoemde thema’s, extra aandacht voor de customer journey. Ook in het middensegment een steeds meer gehoorde term: de klant wil meer dan alleen een stoel of een kast kopen, hij wil dat de winkelier (en dus ook de leverancier) iets bieden met een verhaal dat alleen bij hem past.

Het is ook het gezamenlijke doel van de exposanten, de organisatie en de retailers die de beurs bezoeken om wonen en meubelen bij consumenten in gedachten te laten blijven, ook na de pandemie. De beurs, van 19 tot en met 23 september, moet hiertoe een aanzet geven. “We kijken vooruit, deze beurs gaat positieve signalen aan de branche afgeven”, aldus Bernd Schäfermeier en Andreas Reibchen, de managing directors van beursorganisator Messe Ostwestfalen GmbH. “We kijken uit naar een communicatieve, opwindende en voor iedereen succesvolle editie van M.O.W. 2021!”

Met het ruim opgezette Messezentrum Bad Salzuflen zijn de voorwaarden ideaal voor een veilige beurs, zoals vorig jaar bewezen is. De beslissers voor het middensegment ontmoeten elkaar in 17 hallen met een duidelijke routing, veel ingangen en uitgangen, verschillende bistros en outdoor catering voor het ontspannen zakendoen. De op dat moment geldende regels van de overheid zullen direct en duidelijk worden gecommuniceerd door de beursorganisatie.

www.mow.de