Online aanbieder MADE.com heeft ook verlichting in het assortiment en brengt dit extra onder de aandacht door het geven van praktische tips: welk type verlichting past bij welke woonsituatie? Nuttige tips, los van dit merk.

“Als je een appartement of klein huis huurt kan het voelen alsof je qua verlichting weinig kanten op kan – spijkers, schroeven of gaten in de muur en het plafond zijn waarschijnlijk een no-go. Gelukkig hebben we daar de perfecte oplossing voor: staande lampen. Ze nemen weinig ruimte in beslag. Ga bijvoorbeeld voor een functionele booglamp die ook het licht ook naar boven schijnt – daardoor lijkt je plafond nog groter.”

“Hanglampen zijn ruimtebesparende helden die moeiteloos de sfeer bepalen. De ideale plek voor een hanglamp? Direct boven je eettafel, op ongeveer 30-35 cm afstand – zo zal het design een focuspunt vormen in de ruimte. Plus, je eetkamerstoelen zullen in de spotlights staan. Onze favoriete hanglamp? Een exemplaar van gekleurd glas. Glazen bollen breken het licht zacht af en de kleurrijke tinten geven je ruimte een stijlvolle gloed. Zelfs met de lichten uit.”

“Is je plafond te laag voor een hanglamp? In dat geval is een wandlamp het ideale alternatief. Het verspreidt het licht net zo fijn als een hanglamp, maar dan zonder de kamer te domineren. Hou je van de fijnere dingen in het leven? En wil je een extra knusse ambiance creëren? Kies dan een wandlamp met diffuser die het licht terug reflecteert in de kap.”

“De perfecte match voor een kleine woonkamer? Tafellampen. En dan hebben we het vooral over designs die het licht breed en geleidelijk door de ruimte verspreiden. Onze favo optie? De simplistische, maar ook intrigerende Oregon. De glazen bol van dit design is gemaakt van mondgeblazen glas, en het verspreidt het licht op elegante wijze.” Op de foto deze Oregon.