De september editie van Maison&Objet zal niet plaatsvinden in de gebruikelijke fysieke vorm. In plaats daarvan zal er een digitale beurs plaatsvinden via het beursplatform MOM.

De Paris Design Week gaat wel door van 3 tot en met 12 september. De volgende fysieke editie van M&O staat dan weer gepland voor 22 tot en met 26 januari 2021. De WORK! en PROJECT! onderdelen van september verhuizen mee naar januari. “Hoewel er bemoedigende tekenen zijn van de afname van de pandemie zijn er nog steeds te veel onzekerheden om exposanten en bezoekers te laten reizen in september. Vanuit de overheid id er ook nog geen duidelijkheid over grote bijeenkomsten ja of nee begin september, dus zeggen we het af. Terwijl 80 procent van de stands al verkocht was in april. “, aldus Philippe Brocart, Managing Director vanĀ  Maison&Objet.

Dus is er nu een digitale beurs, van 4 tot en met 18 september als online alternatief. MOM werd in 2016 als een van de eerste online beursplatforms gelanceerd en bewijst zijn nut in deze tijd. Exposanten gaan hun producten online tonen en hebben daar overleg over met de beursorganisatie. Op deze manier hoopt men in Parijs exposanten en bezoekers alsnog bij elkaar te brengen. Er zijn meerdere beurzen die kiezen voor deze vorm, die een blijver zou kunnen worden ook na de pandemie. Het platform informeert en fungeert als netwerkplek het hele jaar door, ook buiten de twee beursmomenten. Digital Showrooms en Digital Talks zijn de onderdelen van MOM waarin producten worden getoond en belicht en waar lezingen en presentaties worden gegeven.

MOM verbindt inmiddels merken met 400.000 inkopers. Die communiceren verder met elkaar via de socials van het platform, naast de architecten, designers, trend hunters, stylisten, retailers en andere interieurprofessionals die normaal de beurs in september fysiek bezoeken. Vaker thuis verblijven en werken is een hot thema dat ook op de fysieke beurs centraal zou staan en dit heeft een structurele plek in ons leven veroverd die voort zal duren, ook na de pandemie.

Zoas gezegd, de Paris Design Week gaat wel door in september in 5 verschillende wijken in de stad, bedoeld om de handel in de hoofdstad weer vlot te trekken. Dit jaar is de week onderdeel van de France Design Week, een nieuw nationaal initiatief om hetzelfde doel te bereiken in meerdere Franse steden: kopen, kopen, kopen.

De volgende reguliere editie van M&O is dus van 22 tot en met 26 januari 2021. Op de foto een blik van boven op het beurscomplex in Villepinte.

maison-objet.com/en