Maison&Objet Paris is verschoven van januari naar 24 – 28 maart 2022 in het Parc des Expositions van Paris-Nord Villepinte. Dat geeft de organisatie aan in een persbericht. Sinds enkele dagen worden de meeste landen geconfronteerd met een nieuwe golf van Covid, versterkt door de snelle expansie van de Omicron-variant.

”Getroffen door deze golf, geven veel bedrijven onder de 1.700 bedrijven die hebben bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn, aan dat ze niet willen dat hun werknemers risico’s nemen. De verplichting om de isolatieregels na te leven, zelfs wanneer de mensen gevaccineerd zijn, en de talrijke werkonderbrekingen beginnen immers de werking van hun diensten, bevoorradings- of productiecircuits ernstig te verstoren.”

”Bovendien nemen verschillende landen, geconfronteerd met het hoogtepunt van de besmetting, momenteel beperkende maatregelen met betrekking tot het internationale reisverkeer. Maatregelen die, zo zien wij, sommige bezoekers nu vertragen of ontmoedigen om hun komst te bevestigen. Ook  heeft de Franse regering zopas nieuwe maatregelen aangekondigd die van grote negatieve invloed zijn op grote evenementen, dus waarschijnlijk ook op beurzen zoals Maison&Objet Paris.

”Onder deze omstandigheden, in de hoop een risicovolle situatie te vermijden en geëngageerd om alles in het werk te stellen om een optimale return on investment voor exposanten, kopers en bestekschrijvers te verzekeren, beslist de SAFI om de volgende sessie van het Maison&Objet vakevenement uit te stellen van 24 tot 28 maart 2022. Een periode waarin we hopen op een verbetering van de situatie.”

De exposanten die hun inschrijving en hun standplaats reeds hebben bevestigd, kunnen dezelfde standplaatsvoorwaarden behouden. Evenzo zullen bezoekers die hun badges voor de januari-editie al hebben besteld, uiteraard toegang hebben tot de show van 24 tot 28 maart 2022.

Maison&Objet In The City, een evenement dat in de marge van de Maison&Objet beurs wordt georganiseerd en een ontdekkingsreis in het hart van de Parijse showrooms biedt, zal de dag voor de opening plaatsvinden van 23 tot 28 maart 2022.

Samengevat:
De volgende edities van de Maison&Objet beurzen zullen dus zijn: 24 – 28 maart 2022 + 8 – 12 september 2022.