Thomas van Aalten zorgde een voor jaaromzet van 100 miljoen euro bij Stressless. Na 20 jaar zwaait hij af.

In deze tijd wist Van Aalten (midden op de foto) de omzet van het merk te laten groeien van 2 naar 100 miljoen euro per jaar. Vooral in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het een bekend en gewild merk. Vanaf 1 maart zwaait hij af, zijn opvolger is Ralf Arp (rechts of de foto). Stressless is een merk van Ekornes Möbelvertriebs GmbH Centraal-Europa, een dochteronderneming van Ekornes ASA. Van Aalten was sinds de oprichting in 1995 verkoopdirecteur en de laatste jaren ook directeur. Op de IMM Cologne komt Stressless nog met primeur: Stressless Dining, een programma met eetkamerstoelen en -tafels.

Opvolger Ralf Arp (49) start op 2 januari. Hij was voorheen als Head of International Sales directielid van Felina GmbH en beschikt over jarenlange ervaring in verschillende branches voor ondernemingen als Sharp, Citizin en Arena. Hij krijgt er nog een zware kluif aan om in de voetsporen van Van Aalten te treden, hoewel het team er alle vertrouwen in heeft dat dat gaat lukken.

Olav Holst-Dyrnes (algemeen directeur van Ekornes) is vol lof over afzwaaiende directeur vanwege het in de markt zetten van het merk Stressless. Onder zijn leiding groeide de omzet van 2 miljoen naar 100 miljoen euro per jaar. Van Aalten wist bovendien een sterk verkoopnetwerk op te tuigen. De relaxfauteuil Stressless was halverwege de jaren ’90 een trendsetter voor het nieuwe functionele zitten. Olav Holst-Dyrnes vervolgt: „Destijds waren wij een van de weinige fabrikanten. Tegenwoordig zijn er nauwelijks fabrikanten van gestoffeerde meubels die geen functionele fauteuils aanbieden. In deze uitdagende marktomgeving is het Thomas N. van Aalten gelukt om het hoge niveau door de jaren heen succesvol te kunnen vasthouden.“

Van Aalten noemt de iets meer dan 20 jaar dat hij bij Ekornes werkte een ‘prachtige reis met veel emoties en reusachtige mijlpalen’.

Nieuws in Keulen 

Op de meubelbeurs van Keulen, de IMM, maakt Van Aalten nog een laatste klapper. Daar wordt Stressless Dining geïntroduceerd, een veelbelovende productinnovatie op het gebied van eetkamerstoelen- en tafels. Met het nieuwe programma wordt recht gedaan aan de slogan ‘The innovators of comfort’.“

Voor het afscheid van Thomas N. van Aalten nodigt Olav Holst-Dyrnes alle partners en vrienden van Stressless op dinsdag16 januari 2018, van 17 tot 19 uur uit voor een receptie bij de Ekornes-stand P-031 in hal 10.2 tijdens de IMM Cologne 2018.

Nog even over Ekornes: dit bedrijf is in 1934 opgericht en is met ongeveer 2.100 medewerkers in 43 landen de grootste meubelfabrikant van Scandinavië. International bekend is de onderneming sinds1971 als ontwikkelaar en producent van de Stressless® comfortfauteuils- en banken en heeft tot dusver meer dan 8,5 miljoen ziteenheden verkocht. De productie van de wereldwijd succesvolste comfortfauteuils vindt uitsluitend in Noorwegen plaats. In veel landen, en ook in Duitsland, heeft Stressless zich ontwikkeld tot een van de bekendste meubelmerken. Ekornes Centraal-Europa beschikt in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Polen en Slovenië over bijna 600 Stressless studio’s, waar klanten hun Stressless meubel persoonlijk kunnen samenstellen.