Mariska Jagt is columniste voor Interior Business. In haar nieuwste column neemt Mariska je mee naar de beurs Masters of LXRY waar ze kunst en interieur met elkaar combineert. Deze column verscheen in editie #22 van het magazine. Gemist? Lees ‘m dan nu online na en bekijk de bijbehorende foto’s!

Sinds de eerste editie ben ik als gast te vinden op de VIP-avond van de Masters of LXRY, voormalig miljonairsfair. Waarom? Omdat naast dat ik een bijzondere vriendschap met Yves Gijrath heb, enorm fan ben van de ondernemingsdrift van Yves. Ik heb bijzonder veel respect hoe hij ieder jaar weer de meest luxueuze merken en enthousiaste mensen bij elkaar weet te brengen en daarnaast kan ik gewoonweg veel leren van Yves. Toen Yves me een aantal maanden geleden vroeg om een ontwerp te maken voor ‘House of Art’, een initiatief van Wanrooij Gallery, Bijl-van Urk en Alisa Lim A Po, kon ik uiteraard alleen maar volmondig ‘ja’ antwoorden. 

Voor deze Masters of LXRY heb ik samen met mijn team een uniek ontwerp gemaakt voor House of Art, waarbij kunst en interieur elkaar op een verrassende manier ontmoeten. Het ontwerp dat ik gemaakt heb, is geïnspireerd op de eenvoud van schoonheid. Het ontwerp bestaat uit slechts twee complementaire kleuren, de vormen zijn strak en harmonieus en de stijl is gedurfd. Voor het label Maretti heb ik een speciale kroonluchter ontworpen die gepresenteerd gaat worden op deze beurs.

Ik heb een grote voorliefde voor kunst en kan daar ook veel inspiratie uit halen. Daarnaast vind ik dat kunst een grote toegevoegde waarde heeft voor een interieur. Het geeft persoonlijkheid aan de woning en het geeft smoel aan het geheel. Dat ik nu samen mag werken met Martijn Wanrooij, Sander Bijl en Alisa Lim A Po, voelt dan ook als een grote eer. Stuk voor stuk hebben zij bijzondere kunstenaars en kunstwerken onder hun hoede en hebben ze me veel te leren op het gebied van new media art en oude meesters. De bekende galeriehouder Martijn Wanrooij, bekend van successen als Joseph Klibansky, Mr. Brainwash en Christian Voigt, zal tijdens deze LXRY o.a. Tim de Vries lanceren. Expert op het gebied van oude meesters, Sander Bijl, laat tijdens deze beurs onder andere een heel bijzonder portret zien. Alisa Lim a Po is naast een prachtige sterke vrouw, een nieuw talent waar ik persoonlijk erg in geloof. Haar werk past qua kleur en ingetogenheid feilloos in mijn interieurs. Deze beurs zal ze nieuw werk laten zien, waar ik erg naar uitkijk.

Ik merk dat ik energie krijg van dit initiatief. De combinatie van bovengenoemde factoren, maakt het een unieke en bijzondere ervaring waar ik mijn creativiteit erg in kwijt kan.

Vanaf donderdag 6 december t/m maandag 10 december gaat het weer gebeuren in de RAI, waar de meest prestigieuze merken hun producten zullen laten zien. Maar naast dat er veel fraais te zien in tijdens deze beurs, is het vooral heel gezellig en een groot ‘ons-kent-ons’ gehalte.

Mariska Jagt van Studio Mariska Jagt heeft een duidelijke eigen signatuur. Ze werkt als interieur designer op zowel de residentiële als de projectmarkt en ontwikkelt momenteel een eigen meubellijn. Haar persoonlijkheid en smaak en haar visie op wonen, werken en leven zijn in al haar werk terug te zien. Sinds juli is Mariska columnist voor Interior Business. In de columns deelt ze haar inspiratie voor wonen en leven.

Founder | Creative Director Studio Mariska Jagt