Messe Frankfurt heeft het afgelopen jaar een omzet bereikt van 718 miljoen euro in verkoop van beurzen en stands. Hiermee is de beursorganisatie in omzet de derde van de wereld, iets waarop men in de handelsstad aan de Main zeer trots is. De netto winst over vorig jaar is rond de 50 miljoen euro, een stijging van ongeveer 25 procent in vergelijking met 2017.

Met 507 beurzen over de hele wereld waar bijna 5 miljoen mensen op afkwamen is Frankfurt inderdaad een grote speler. Beursorganisaties zijn gek op dit soort cijfers. Wat Messe Frankfurt anders maakt dan andere beursorganisaties is dat het een volwaardig onderdeel van het stadsbestuur is. Waar andere beursorganisaties elkaar overnemen bij de vleet blijft Frankfurt (in ieder geval voorlopig nog) fier overeind staan als onoverneembare partij. Internationaal actief zijn is onmisbaar voor Messe Frankfurt: meer dan 40 procent van de omzet wordt buiten Duitsland verdiend (meer dan 294 miljoen euro).

De resultaten van de activiteiten van het eerste halfjaar van 2019 zien er ook positief uit, aldus de immer sympathieke Detlef Braun, bestuurslid van Messe Frankfurt. Hij benadrukt de vele positieve reacties van bezoekers en exposanten op de beurzen van dit jaar tot nu toe en wijst op het anticyclisch gedrag van de organisatie: waar iedereen klaagt over terugloop en beursmoeheid, heeft Messe Frankfurt juis grote investeringen gedaan in het opzetten van 17 nieuwe evenementen voor 2019/2020 (zoals de Clean Show in de Verenigde Staten en Interior Lifestyle Middle East in Dubai).

Ook in de thuisbasis zelf groeit het aantal congressen (met name medische congressen) en is er in de afgelopen 20 jaar voor bijna 1 miljard euro uitgegeven aan het verbouwen van het beurscomplex. Hal 6 wordt op dit moment verbouwd zodat de hal 30 procent minder energie verbruikt dan wat er vereist is onder de strenge Duitse energieregels. Vanaf volgend jaar loopt het gehele complex op groene energie. “In deze tijden van economisch protectionisme blijven we als beursorganisator een rol vervullen als een optimistische voorvechter van vrijhandel, met oog voor duurzaamheid en verminderd energieverbruik”, aldus de beursorganisatie.