De Filipijnse ontwerper Kenneth Cobonpue heeft voor zijn gelijknamige meubelmerk een serie ontworpen van meibelen die als inspiratiebron de Star Wars films hebben. Met toestemming van Lucasfilm en diens eigenaar Disney (de eigenaren van de Star Wars films, beeldmerken en karakters) lanceert de ontwerper drie fauteuils, een schommelstoel en een hanglamp gebaseerd op de filmserie. De collectie heet #WovenintheStars.

Vader (links op de foto) is een fauteuil met een wegklaptafeltje. De opengewerkte rugleuning/overkapping en het kussen doen direct denken aan de tragische schurk. Hetzelfde geldt voor Sidious (op de achtergrond van de foto): het kussen is ook hier het gezicht van deze kosmische slechterik. Imperial Wings is een schommelstoel die inderdaad oogt als het jachttoestel van de Dark Side, de armleuningen zijn de zeshoekige vleugels van het ruimtevaartuig. De harige kruk Chewie staat achter de presentator en is zelfs voorzien van de wapengordel van de naamgever. De hanglamp boven in beeld heet Little Jedi en bestaat uit kleine ruimteridders met lichtzwaarden die echt licht geven.

Voor een uitgebreide beschrijving en foto’s voor alle Star Wars fans: www.kennethcobonpue.com/news/kennethcobonpue-launches-star-wars-line/