Malaysian International Furniture Fair (MIFF) 2022 vond plaats van 6 tot en met 9 juli en is bedolven onder de complimenten van deelnemers en bezoekers, aldus de organisatie.

In totaal 10.017 inkopers uit 94 landen en regio’s bezochten de stands van 192 deelnemers uit 11 landen en regio’s, wat geresulteerd heeft in een verkoop ter plekke van in totaal 199 miljoen dollar voor beide beurslokaties: Malaysia International Trade and Exhibition Centre (MITEC) en het World Trade Centre Kuala Lumpur (WTCKL). Zij die niet in staat waren om naar Kuala Lumpur af te reizen deden mee aan de beurs via het digitale platform van de MIFF dat was opgesteld in MITEC.

Daarnaast lag de nadruk tijdens de beurs wederom op het houten meubilair dat in het thuisland wordt geproduceerd, een sterke troef van Maleisië. Zowel voor binnen als buiten, zowel voor particulier als projectgebruik. Na twee jaar onderbreking door de pandemie was deze editie dus een hybride show van fysieke handel en het digitale platform MIFF Furniverse dat in 2020 werd gelanceerd. De fysieke handel was goed voor 40 procent van het totaal, wat aangeeft dat huiverigheid voor het COVID virus nog niet voorbij is.

Maar de totale cijfers van de omzet en de bezoekersaantallen stemmen de organisatie na twee jaar afwezigheid op de beurskalender meer dan tevreden: “We waren al optimistisch van tevoren maar deze editie heeft onze verwachtingen overtroffen. Exposanten zijn zeer tevreden over het orderniveau, wat de diversiteit van het aanbod tijdens de MIFF onderstreept. MIFF blijft een solide inkoopbeurs voor de branche op wereldniveau. Dat is deze keer opnieuw bewezen”, aldus Karen Goi, General Manager van MIFF. De beurs zal volledig terugkeren van 1 tot en met 4 maart 2023 met een beursoppervlak van 80.000 vierkante meter over beide lokaties met een verwacht aantal deelnemers van meer dan 500 bedrijven.

Ondanks de pandemie was er bij deze editie opnieuw ruimte voor jong designtalent bij de MIFF Furniture Design Competition en de Millennials@Design – xOrdinary showcase en was er volop creativiteit te zien bij het TANGGAM Design Centre van de Malaysian Timber Industry Board. De Muar Furniture Association (MFA), de grootste industriële groep van het land, was zeer tevreden over deze editie van de MIFF: “De feedback die we face to face hebben ontvangen tijdens deze editie is enorm belangrijk. Voor het inzicht in de verschillende markten, de wensen in meubelen. Vergeet niet dat export managers twee jaar lang niet hebben kunnen reizen dus deze beurs was een inhaalslag”, aldus Steve Ong, MFA president. Encik Abu Bakar Yusof, Deputy CEO, Malaysia External Trade Development Corporation
(MATRADE), prees de beurs voor het constante niveau van verkoopomzetten in de afgelopen 26 jaar: “Zowel fysiek als digitaal zorgt de beurs ervoor dat onze industrie meebeweegt met de tijden, innovatief is en daarmee aantrekkelijk blijft om in te investeren. MATRADE is trots op de MIFF, als prima vertegenwoordiger van de Maleise meubelindustrie.”