Eerder meldden we u al dat de Malaysia International Furniture Fair (MIFF) maatregelen heeft genomen in verband met het Corona virus. Gisteren heeft de organisatie een nieuw persbericht gepubliceerd waarin opnieuw wordt bevestigd dat de beurs blijft plaatsvinden op 6 tot en met 9 maart.

Informa Markets, de beursorganisator, zal op de twee lokaties van de beurs (MITEC en PWTC) in Kuala Lumpur extra maatregelen treffen om het virus buiten de beurs te houden. Medisch personeel staat standby om de bezoekers en de exposanten extra te screenen. Apparatuur om de handen te reinigen is aanwezig, evenals extra mondkapjes.

Het land is zeer waakzaam op dit moment en was dat al voordat de adviezen van de Wereldgezondheids Organisatie (WHO) wereldkundig werden gemaakt. Iedereen die het land binnen wil komen wordt uitgebreid getest en mensen uit de Chinese provincie Hubei komen het land al helemaal niet meer in.

Dr Wan Azizah, de vice premier, benadrukt dat toeristen nog steeds welkom zijn en dat er nog geen gevallen van het virus zijn aangetroffen in het land. Zij zegt dat de uitbraak volledig onder controle is en roept op geen valse berichten en geruchten over het virus te verspreiden.