Het lag al in de lijn der verwachtingen: de Maialysian International Furniture Fair (MIFF) gaat verplaatst worden van begin maart naar eind juni, begin juli. Van 30 juni tot en met 3 juli om precies te zijn.

De beursorganisatie heeft deze beslissing genomen vanwege de onzekerheid rond in- en uitreizen van exposanten en bezoekers van en naar de regio. Dit hangt uiteraard samen met COVID-19, de huidige versie van het Corona virus. Sommige landen hebben een uitreisverbod en sommige bedrijven verbieden hun inkopers op dit moment om naar de MIFF af te reizen.

“We betreuren het dat we deze beslissing hebben moeten nemen, vooral omdat onze trouwe bezoekers gewend zijn aan begin maart als datum. We hopen dan ook dat de bezoekers in staat zijn om onze beurs op het nieuwe tijdstip te bezoeken. We verwachten inkopers uit 140 landen en regio’s. Met de nieuwe datum hopen we nog meer handel op de beurs te kunnen genereren. Daarnaast leven we mee met zij die getroffen zijn door het virus, in China en elders”, aldus Dr Tan Chin Huat, oprichter en voorzitter van MIFF.

“De COVID-19 situatie in ons land is onder controle. Het Ministerie van Volksgezondheid, het Nationale Rampen Bureau en andere overheidsinstellingen onder aanvoering van de premier, Dr Wan Azizah Wan Ismail, houdt de situatie nauwlettend in de gaten. We houden ons aan de regels die door de Wereldgezondheids Organisatie WHO zijn opgesteld en begrijpen de beslissing om de beurs te verplaatsen naar een later tijdstip. Ik wens iedereen een vruchtbare beurs vanaf 30 juni en kijk er naar uit om de internationale bezoekers te mogen begroeten”, zo zegt Dato’ Sri Abdul Khani bin Daud, CEO van beursorganisator MyCEB. De foto van Kuala Lumpur is van MyCEB.

MIFF trok in 2019 600 Maleisische en internationale exposanten en meer dan 20.000 bezoekers, waaronder meer dan 6.000 internationale inkopers.

Voor meer informatie: www.miff.com.my