Terwijl overal ter wereld beurzen en andere grote evenementen met een internationale uitstraling worden uitgesteld en geschrapt uit angst voor het COVID-19 virus blijft de Salone del Mobile in Milaan vasthouden aan de eerder gecommuniceerde data: 21 tot en met 26 april.

Het persbericht spreekt over de nadruk op innovatie tijdens de beurs, kwaliteit en Milaan als het globale middelpunt van de meubelindustrie op de typische manier die bij de beurs hoort: met een in sommige ogen arrogante en in de ogen van anderen zelfverzekerde toon en bewoordingen. Men weet in Milaan dat de bezoekers elkaar weer gaan verdringen, zowel op het beursterrein (foto) als bij de evenementen die in de stad worden georganiseerd. “We werken er aan dat de 59e editie van de Salone weer een succes zal zijn”, zo klinkt het bescheiden, maar de kenners weten beter: dit is de prototype beurs bij uitstek, waar de keiharde feedback van de grote inkopers en de opdrachtgevers uit de projectwereld bepalen of een model, waarop met pijn en moeite is gezwoegd, in productie gaat of niet. Met grote, gesloten stands van de bekende merken, bewaakt door norse beveiligers en strenge persdames die eventuele spionnen proberen te weren.

Er werd tijdens de persconferentie op 12 februari, terwijl de angst voor het COVID-19 virus zich wereldwijd uitbreidde, nog met geen woord gerept over het virus. Wellicht dachten de aanwezigen in de zaal: die pottenkijkers uit het Oosten zijn we dit jaar in ieder geval even kwijt.

Ingmar van der Hoek (ingmar@businesscontentmedia.nl)