Van Leeuwen Leder is een fantastisch initiatief gestart om mondkapjes uit China te importeren. Met gulle bijdragen van diverse relaties uit de meubelbranche is Van Leeuwen Leder erin geslaagd genoeg funding binnen te halen om 10.000 mondkapjes in te kunnen kopen. Deze zijn inmiddels in China besteld om tegen kostprijs door te verkopen aan zorginstellingen.

”De actuele stand is: 10.466 zorgverleners die wij samen met jullie aan een mondkapje proberen te helpen. De minimale bestelhoeveelheid van 10.000 kapjes is dus gehaald. Maandag 23 maart is de eerste bestelling gedaan. In de 10 dagen na bestelling worden de mondkapjes geproduceerd. Daarna wordt het spannend of de kapjes het land mogen verlaten. Lukt dat, dan verwachten wij deze een week later in huis. We gaan dus duimen draaien. We hebben de reacties overigens als hartverwarmend ervaren. Wat hebben we toch een fijne kring aan zakenrelaties.”

Dit is een risicovol project en daarom vraagt Van Leeuwen Leder ‘dit samen te dragen’:

Help je mee? Klik hier!

Andere Corona gerelateerde informatie van Van Leeuwen Leder:

Zijn wij open?
Jazeker. Wij draaien gewoon door en blijven u graag voorzien van materialen.

Hebben we nog genoeg voorraad?
Absoluut. Onze voorraden zijn nog ruim voldoende om aan de marktvraag te blijven voldoen. Vanaf woensdag 25 maart gaan Italiaanse fabrieken dicht. Tot nu toe voorzien zij geen tekorten maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe lang deze situatie voort blijft duren.

Komen uw zendingen gewoon op tijd?
Tot nu toe is alles normaal verstuurd. Als internationale groothandel gevestigd in Brabant moeten we wel voorzichtig zijn. We laten sommige medewerkers uit voorzorg thuis. Personele onderbezetting leidt ertoe dat onze doorlooptijden langer zijn dan u van ons gewend bent. Houd hier rekening mee bij uw productieplanning en bestel op tijd.

Kunt u nog op bezoek komen?
U kunt nog altijd goederen komen ophalen. Voor andere redenen vragen wij u pas langs te komen nadat de situatie is genormaliseerd.

Over Van Leeuwen Leder
Na beëindiging van zijn taak bij de grensbewaking gedurende de 1e wereldoorlog, richtte de heer Jan Wildeman op 1 november 1918 in Waalwijk de firma J. Wildeman & Co. op. In die dagen was van moderne transportmiddelen nog geen sprake maar werd er met de motorfiets op uit getrokken om de klanten te bezoeken. Met de groei van de onderneming werd naar een ander pand gezocht dat in 1925 in een voormalige schoenfabriek aan de Stationsstraat werd betrokken. In 1937 trad de zoon Jacob Wildeman toe tot de zaak. Vooral na de oorlog maakte het bedrijf door de opkomst van de synthetische materialen een grote groei door, die er uiteindelijk in 1964 toe leidde dat de firma Wildeman op het industrieterrein Zanddonk een nieuw pand in gebruik kon nemen, waar het bedrijf tot in 2003 gehuisvest is geweest.

Per 1 september 1999 is Van Leeuwen Leder BV middels een management buy out overgenomen door Jan Denissen. In 2003 werd door Jan Denissen Wildeman Waalwijk BV vanuit een faillissement over genomen, waarna een nauwe samenwerking tussen de zusterbedrijven ontstond. Medio 2005 werd de derde firma, Wildeman Benelux BV, opgericht. In 2009 betrokken de drie zusterbedrijven een gezamenlijk pand op het nieuwe industrieterrein Haven VII te Waalwijk. Jan Denissen

‘Door ons te richten op service en continuïteit, en door te werken met uitsluitend kwaliteitsproducten en betrouwbare leveranciers is het mogelijk geworden om als familiebedrijf bijna 100 jaar actief te zijn in de markt.’

Eerder publicatie:

Van Leeuwen Leder BV