Pasquale Natuzzi kondigde op 10 januari tegenover de medewerkers van Natuzzi aan een voorlopige samenwerkingsovereenkomst met de Chinese onderneming Jason Furniture (ofwel Kuka) te hebben getekend. In de brief zegt hij al meer dan 20 jaar potentie te zien in de Chinese markt. Natuzzi investeerde daarom ook in een productiefaciliteit in Shanghai. De Italiaanse directeur zegt sterk geloof te hebben in zijn merk en investeert daarom in marketing en communicatie voor de Chinese markt.

“Deze voorlopige partnerschapsovereenkomst is ondertekend om te profiteren van de investeringen van de afgelopen tien jaar, om de groeimogelijkheden van de grote Chinese markt te benutten en de ontwikkeling van Natuzzi Italia en Natuzzi Editions op het grondgebied van China te versnellen,” schrijft hij.

Met de president van Kuka, Jason Gu, zegt Pasquale Natuzzi in de afgelopen jaren een band te hebben opgebouwd. “Ik waardeer zijn dynamiek en respecteer hoe hij erin is geslaagd marktleider te worden. We delen ethische en menselijke waarden en strategische bedrijfsvisie.”