Vele goede initiatieven in de interieurbranche, we berichtten er veelvuldig over op onze media, ten spijt het doel van een volledig circulaire Nederlandse economie in 2050 is in general nauwelijks dichterbij gekomen. Dat meldt De Volkskrant. ”We gebruiken amper minder grondstoffen dan tien jaar geleden, terwijl het in 2030 de helft minder moet zijn. Dat blijkt uit de eerste rapportage over de circulaire economie.”

Het Planbureau voor de Leefomgeving, CBS, RIVM en nog een handvol wetenschappelijke instituten publiceerden donderdag jl. de eerste Integrale Circulaire-Economie Rapportage (ICER), een boekwerk dat vanaf nu om het jaar de stand van zaken in de ‘circulaire economie’ zal weergeven.

Voor eigen gebruik (consumptie en bedrijfsleven) heeft Nederland jaarlijks 195 miljoen ton grondstoffen nodig, evenveel als in 2010. Dat lijkt veel, maar 11,3 ton per hoofd van de bevolking is 22 procent minder dan het Europees gemiddelde. Het totale grondstoffengebruik is nauwelijks veranderd, sinds 2010 niet, sinds 2016 niet.

Lees hier verder