Ventura New York – the Dutch edition is verkozen tot “Best Country” in de categorie “Best Country or Contingent” tijdens de eerste Constellation Awards van de ICFF (International Contemporary Furniture Fair). Op de stand van 2.500 vierkante voet (het is een Amerikaanse beurs) stonden 17 toonaangevende Nederlandse ontwerpers, studios en merken in textiel, mode, meubelen, food, duurzaamheid en bio-design.

Oprichter en Art Director van Ventura Projects, Margriet VollenbergWe zijn vereerd met deze erkenning door een prestigieuze jury en zijn blij met het feit dat de humor en tegendraadsheid van Dutch design een warm welkom heeft ontvangen in de Amerikaanse design community. Nederland brengt ontwerpers voort met een krachtig globaal perspectief, ontwerpers met een idee maar ook met een product en we kijken er naar uit om volgend jaar opnieuw designers voor het voetlicht te schuiven tijdens NYCxDESIGN.”

Dolph Hogewoning, Consul Generaal van Nederland in New York: “Ventura New York – the Dutch Edition is de optelsom van jaren werk om Dutch design ook buiten de Europese grenzen bekendheid te geven. Ik ben blij dat Dutch design een levensvatbare bedrijfstak is waarbij de Verenigde Staten een natuurlijke exportmarkt is.” Op de foto:  Jan Willem de Laive, Antonia Wormer, Ruben van Megen, Margriet Vollenberg, Carlijn Bosch en Rick Tegelaar. Photo credits: Jenna Bascom Photography