De Oostenrijkse fabrikant FN Neuhofer is vooral bekend vanwege de de plinten en profielen die het familiebedrijf produceert maar er is meer: de nieuwste wanddecoratie heeft een akoestische functie en is eenvoudig te monteren.

De FN ACUSTICO HEXAGO is inderdaad hexagonaal (dus zeshoekig) en kan in tal van vormen worden opgehangen: los of bijelkaar, linksom of rechtsom, in een patroon naar keuze. Er zijn verschillende kleuren en decoren verkrijgbaar. De elementen hebben aantoonbare akoestische eigenschappen dankzij het 9 mm dik polyester vilt dat op de MDF latjes is bevestigd waarop een houtfineerlaag is aangebracht, net als bij een wand- of vloerprofiel. Het vilt vangt veel geluid op zodat de ruimte minder lawaaiig klinkt.

Iedereen kan de elementen zelf op de wand aanbrengen met behulp van de meegeleverde lijm. Dit geldt ook voor de FN Wally Zebra lamellen die ook nieuw zijn. Voor accenten of hele wanden, gemaakt van houtafval dat tot MDF is geperst en aantrekkelijker geprijsd dan complete wandpanelen, aldus de Oostenrijkse fabrikant. Het zwarte MDF is voorzien van een folie of van klassiek houtfineer. Met een beetje handigheid zijn deze latjes dus ook zelf te monteren, houd rekening met een kleine overlap om de lamellen perfect op elkaar te laten aansluiten.

fnprofile.com