Het Italiaanse merk Prandina brengt met de Shuttle een tafellamp op de markt voor binnen en buiten die ook opgehangen kan worden. Het ontwerp van de Shuttle is van Marco Alessi.

Shuttle is een oplaadbare lamp met diffuus licht. De inspiratiebron voor de vorm en de naam is de Space Shuttle van NASA. Het bruine glas beschermt de metalen structuur en de LED lichtbron. De LED is 6.3 W (wat zeer hoog is voor een draagbaar model), de ring aan de onderzijde is van brons, de glazen kap is eenvoudig te verwijderen en te reinigen en de Shuttle heeft een dimmer voor de gewenste lichtsterkte. De oplader in de lamp heeft geen kabel. Het geheel opladen van de lamp duurt 4 uur waarna de lamp tot 8 uur brandt.

Shuttle is 39 cm hoog en is verkrijgbaar met een opaal witte of een kristallen bruine glazen kap. De aluminium basis is er in wit of matzwart. Het idee van de Shuttle draait om duurzaamheid: Shuttle gaat gegarandeerd 30 jaar mee, net als de Space Shuttle destijds. Delen van deze lamp kunnen opnieuw worden gebruikt, zoals de glazen kap, de oplaadbare batterijen en de metalen onderdelen. En Prandina zegt dat de stijl van de Shuttle tijdloos is en langdurig gebruiken is ook een vorm van duurzaamheid.

prandina.it