De bank Rolf Benz CARA werd exact vijf jaar geleden geïntroduceerd en kent inmiddels wereldwijd succes, aldus de fabrikant. Het lichte systeem, geschikt voor vele kamergroottes, is een van de populairste banken van de onderneming uit het Zwarte Woud. Rolf Benz CARA wordt nu opnieuw voorgesteld als een onmiskenbaar “CARACTER” met nieuwe kenmerken.

De bank Rolf Benz CARA van Anita Schmidt maakt indruk met zijn sierlijke afmetingen, zijn gemakkelijk te gebruiken, verborgen functies en zijn klassieke ergonomie. Voor het herfstseizoen van 2019 geniet het op velerlei wijze aan te passen programma een vernieuwing in vijf dimensies. De dwarsdoorsneden zijn in een harmonieus uiterlijk verwerkt, de overgangen in de hoekstukken vervolmaakt. Een nieuw hoekelement maakt nu ook symmetrie in de indeling mogelijk.

Een bijzonder aandachtspunt van het ontwerpteam was het bieden van nog meer ergonomisch comfort. Er is bijvoorbeeld een nieuwe modulaire bank met relaxfunctie: de zitting kan naar voren worden gekanteld en heeft een verstelbare rugleuning. In combinatie met een geïntegreerde, nu nog gemakkelijker te gebruiken hoofdsteun, wordt op deze manier een comfortabele loungeruimte gecreëerd voor maximaal drie personen – een unicum dat op slechts een paar vierkante meter kan worden gerealiseerd.

CARA is op maat gemaakt voor iedereen die van een bank genieten wil en biedt nu volgens Rolf Benz een unieke zitdiepte van 52 cm. Dit zorgt voor een bijzonder rechte zithouding, die wordt ondersteund door een nieuwe, met schuim gevoerde rug. “Rolf Benz CARA laat zich zien met nieuwe opties voor een eigentijdse uitstraling. Het assortiment pootjes is aangevuld met een moderne smalle beugelpoot en met een zwarte afwerking. Rolf Benz CARA krijgt een elegante uitstraling door het nieuwe zijpaneel, dat tot op de vloer reikt.”

Wat zou de Rolf Benz CARA zijn zonder een geschikte omgeving? Met de grafische vormgeving van de koffie- en bijzettafels Rolf Benz 934 van Labsdesign zal het moderne “CARACTER” perfect zijn. Voor de tafelbladen kan men kiezen uit massief hout of natuursteen, waardoor fascinerende combinaties met de materialen mogelijk zijn. De omringende frames van de tafels kunnen in verschillende versies worden ontworpen. Een passend kussen maakt van een bijzettafel een voetsteun.