Kasper Simonsen is de oprichter van het nieuwe online beddenmerk ReFramed dat direct aan consumenten levert via een site zonder tussenkomst van fysieke retailers. Hij heeft een verleden als brand manager bij diverse meubelmerken en besloot het over een andere boeg te gooien. Hij wil mooie producten bereikbaar maken voor een breder publiek en koos daarom voor het meubel dat iedereen nodig heeft: een bed.

Voor ReFramed werkt Simonsen samen met ontwerper Tim Rundle uit Londen. Het RF 100 bed is het eerste resultaat van deze samenwerking. Eeenvoudig te monteren en te transporteren was het uitgangspunt voor het ontwerp. Zoals het merk stelt: “Het moet net zo eenvoudig zijn om een RF 100 bed naar de derde verdieping van een appartement in Parijs te dragen als een paar sneakers.”

De doelgroep voor ReFramed zijn jongere stadsbewoners met weinig tijd en twee linkerhanden. Dus 1 stuk gereedschap, geen losse schroeven en in een paar minuten gemonteerd. De doelgroep voor dit bed verhuist vaak en dus is de RF 100 eenvoudig (de)monteerbaar. Het frame is de basis voor side tables, een hoofdbord en opslagruimte. Deze kunnen meteen samen met het bed worden gekocht of later worden toegevoegd. Het frame is van aluminium; een zeer duurzaam metaal dat talloze malen gerecycled kan worden en uiteraard ook sterk maar licht van gewicht is. Eenvoudig van het ene appartement naar het andere te transporteren.

De RF 100 is er met en zonder latten, het frame is er in de kleuren dieprood, wit, donkerblauw of ongeverfd geborsteld aluminium, de maten zijn 140 x200, 160 x 200 en 180 x 200 cm.