Groothandel INTR. timmert met een nieuwe winkelformule flink aan de weg. Met de vernieuwde INTR.-Points krijgen de klanten van INTR. een inspirerende showroom tot hun beschikking waar zij hun (particuliere) klanten mee naar toe kunnen nemen. Nieuw in de showroom is ook de focus op parket. Hiermee kan INTR. niet alleen de woninginrichter, maar ook de parketteur optimaal bedienen. INTR.-Point Zwolle heeft de primeur met de nieuwe winkelformule. In de nabije toekomst zal deze winkelformule worden doorgetrokken naar alle INTR.-Points.

Groeistrategie
“Na de overname van de groothandels Bosgoed en Forinn door Uzin Utz Nederland zijn beide groothandelsorganisaties samengevoegd tot een nieuwe groothandel met de naam INTR.” vertelt Harry Elshof, algemeen directeur van INTR. “Door deze samenvoeging had INTR. direct een groot aantal vestigingen op strategische locaties in heel Nederland. Om de markt nóg beter te kunnen bedienen met kwaliteitsproducten en een gedegen technisch advies gaan we deze vestigingen, de zgn. INTR-Points, op strategische locaties uitbreiden en optimaliseren. Overige speerpunten voor de toekomstgerichte groothandel zijn de optimalisatie van de logistieke en online dienstverlening, dit heeft op dit moment onze volle aandacht.“

Harry Elshof en Gerben Bouwmeester

Primeur voor nieuw uiterlijk INTR.-Point Zwolle
Joost Heijnen, Marketing Manager van INTR., vertelt verder: “Alle INTR.-Points krijgen de komende tijd een geheel nieuwe uitstraling waarmee de groeiambities van de landelijke groothandel worden onderstreept. De vernieuwde winkelformule, waarmee we starten op ons INTR.-Point in Zwolle, biedt verschillende nieuwe mogelijkheden. Zo is er in de nieuwe showroom voldoende gelegenheid voor onze klanten om zich te laten inspireren door de nieuwste collecties vloeren of door alle mogelijkheden die INTR. biedt op het gebied van raamdecoratie. In de vestigingen ‘nieuwe stijl’ zal meer de focus op parket liggen, zodat we ook de parketteur optimaal kunnen bedienen met niet alleen verschillende parketvloeren, maar ook professionele producten voor de afwerking en het onderhoud.” Martin Jacobs, vestigingsleider INTR. Zwolle: “Daarnaast bieden we in de nieuwe showooms onze klanten de gelegenheid om hun eigen klanten in een mooie, inspirerende omgeving met een lekkere kop koffie te ontvangen.”

Joost Heijnen

Compleet assortiment voor de parketteur
Het is voor groothandel INTR. een logische stap om meer de focus te leggen op parket. Joost: “Met de INTR.-Points ‘nieuwe stijl’ zijn alle materialen die een parketteur nodig heeft snel én eenvoudig verkrijgbaar. We hebben een landelijke dekking, dus er zit altijd wel een INTR.-Point in de buurt. Bovendien kan de parketteur bij ons rekenen op snelle en vakkundige technische ondersteuning. In de nieuwe showrooms zal een compleet assortiment verkrijgbaar zijn voor de afwerking en het onderhoud van houten vloeren. Wij hebben hiervoor de samenwerking gezocht met diverse toonaangevende leveranciers en uiteraard zullen ook de producten van Pallmann, een merk van Uzin Utz, vertegenwoordigd zijn. Ook zullen er in de nieuwe INTR.-Points parketvloeren worden verkocht van diverse leveranciers zoals Barlinek en Lieverdink. En binnenkort zullen wij onder ons eigen label ‘Saffier’ planken en houten vloeren gaan introduceren. Dus, hou ons in de gaten, want er komen een hoop nieuwe ontwikkelingen voor de parketteur, waarvan wij iedereen natuurlijk goed op de hoogte zullen houden.’’

Distributie
Het transport van zowel INTR. als Uzin Utz Nederland wordt steeds meer verzorgd door ‘eigen’ vrachtwagens. De nieuwe dienstverlening past perfect binnen de strategie van beide bedrijven. “Onze ambitie is om klanten van A tot Z te ontzorgen”, vertelt Gerben Bouwmeester, directeur van Uzin Utz Nederland. “Met alles wat wij doen proberen wij het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door het vervoer steeds meer in eigen hand te nemen, borgen we een optimale leverbetrouwbaarheid, minimale transportschades én een nog hogere klanttevredenheid.” Bovendien zorgt de nieuwe dienstverlening voor meer herkenbaarheid en een hogere servicegraad, meent Harry Elshof, algemeen directeur van INTR. “We zijn met onze ‘eigen’ vrachtwagens duidelijk herkenbaar en onze ‘eigen chauffeurs’ zijn zelfs rechtstreeks bereikbaar. Deze nieuwe dienstverlening met ‘eigen vrachtwagens’ staat op dit moment voor een groot deel, in de loop van 2021 zullen wij al onze klanten met onze ‘eigen’ vrachtwagens kunnen leveren.”

Martin Jacobs, vestigingsleider Zwolle

Over INTR.
Uzin Utz Nederland bv is sinds 2018 eigenaar van Groothandel Forinn bv en Bosgoed Groothandel bv. Sinds 1 april 2019 zijn deze groothandels onder de nieuwe naam INTR. actief op de Nederlandse markt. INTR. beschikt over een compleet assortiment voor professionele vloer- en raamafwerking voor woning-, projectinrichting en parketspeciaalzaken. De toegevoegde waarde van INTR. bestaat uit een klantgerichte benadering, een optimale service en een uitgebreid assortiment van uitstekende producten in A-merken en private labels zoals Saffier vloeren, Nuance raamdecoratie, Wepro rail & roede en horrenprogramma. Uiteraard zijn de merken Uzin, Pallmann en Wolff van Uzin Utz Nederland ook vertegenwoordigd op de INTR.-Points. De hoofdvestiging van INTR. is gevestigd in Deventer. Daarnaast heeft INTR. diverse vestigingen in het hele land. Bij INTR. werken 75 medewerkers.

Over Uzin Utz Nederland bv
Uzin Utz Nederland bv (voorheen Unipro) levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. De firma is gevestigd in Haaksbergen en maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde Uzin Utz Group uit Duitsland. Bij de bouw van haar bedrijfspand in Haaksbergen in 2014 heeft Uzin Utz Nederland haar visie op duurzaamheid vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren. Hierdoor worden de meeste producten van Uzin Utz Nederland geproduceerd in de ‘groenste’ fabriek van ons land. Bij Uzin Utz Nederland werken 120 medewerkers.