Vorige week vond in Frankfurt Light + Building plaats, een vooraanstaande vakbeurs (om de twee jaar) op het gebied van verlichting en gebouwtechnologie met meer dan 2.700 exposanten uit 55 landen. Een van deze exposanten was het Duitse merk Midgard, dat opgericht werd in 1919, een tijdlang uit beeld was en vorig jaar een comeback maakte met de klassieke modellen aangepast aan deze tijd.

De beurspresentatie illustreerde de twee uitersten waartussen het bedrijf balanceert: de historie – in 2019 wordt het 100-jarig bestaan gevierd – en het moderne werken, waarvoor Midgard flexibele oplossingen heeft ontwikkeld. Naast de bekende bureaulamp met veerscharnieren en de K831, die nieuw in het Midgard-portfolio is opgenomen, heeft, volgens de fabrikant, vooral systeem TYP 500/TYP 550 modular op de beurs in de schijnwerpers gestaan. Door zijn modulaire opbouw biedt dit systeem eindeloos veel mogelijkheden voor architecten en ontwerpers.

Verder werden een volledig nieuwe lange kap met led-platine en een vervangbare ledlamp voor alle klassieke Midgard-lampen met kap gepresenteerd. Daarnaast heeft Midgard in samenwerking met Vitra de serie TYP 500 / TYP 550 aangepast zodat de bureaulamp nu, eventueel ook draadloos, op alle Vitra-tafelsystemen geïnstalleerd kan worden. Op de foto de K831 hanglamp die oorspronkelijk stamt uit 1931 en aangepast s aan de lichttechniek van vandaag: in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.