Op dinsdag 16 maart presenteert Zuzanna Skalska haar jaarlijkse trendprognose. In deze editie, die we wederom live online uitzenden, schetst Zuzanna 4 scenario’s tot 2030. Dit doet ze zoals altijd op haar eigen wijze, vol passie, met humor maar ontegenzeggelijk ook een scherpe blik op wat ons wacht! Aanmelden kan bij het Nederlands Interieur Instituut.

WHEN THE DISEASE ENDS, THE KNOWN ENDS…

Wat voor toekomst wacht ons?

“Het nieuws van de afgelopen tijd heeft onze vertrouwde realiteit flink veranderd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle leiders en managers een real-life test ondergaan. Ze moeten omgaan met zeer volatiele en niet voor de hand liggende uitdagingen. Dramatische veranderingen zijn aanstaande. En niemand weet de consequenties, maar iedereen wordt er door geraakt. Bedrijven moeten hun denkwijze veranderen – het is niet langer een kwestie van goede wil maar eerder een nieuwe spelregel.”

“Het is niet zo lang geleden dat Slavoj Žižek zei “het is eenvoudiger het einde van de wereld te voorspellen dan het einde van het kapitalisme” Maar zien we nu misschien niet het begin van het einde van het kapitalisme? Het oude systeem valt uit elkaar. Het coronavirus zal hoogstwaarschijnlijk de katalysator worden van de ondergang van het consumptiekapitalisme. Het is niet mijn bedoeling om waarzegger te spelen. Ik analyseer gebeurtenissen en decanteer vervolgens de mogelijke scenario’s. Zoals Nicolay Boyadiev het uitdrukte: ‘we moeten het idee van een enkele toekomst die kan worden voorspeld of ontdekt, opgeven. In plaats daarvan moeten we het idee accepteren van vele toekomsten die tegelijkertijd al plaatsvinden ‘. Dus, hoe moeten we denken over mogelijke toekomsten? Op welke moeten we ons voorbereiden?”

Zuzanna Skalska: “Ik nodig je uit voor mijn lezing over 4 scenario’s van de toekomst. Ze bevinden zich ergens langs assen, tussen bekende extremen. Welke van de 4 scenario’s komt uit? Het is aan ons, maar we moeten ons realiseren dat we onze manieren moeten veranderen en onze behoeften opnieuw moeten definiëren. Als we dat niet doen, doet niemand dat – vergeet niet dat de grootste bedreiging voor deze planeet de overtuiging is dat iemand anders ons zal redden.”

Aanmelden?