Wie Malle zegt, zegt Mintjens. En omgekeerd. Dat de wortels van de familie heel diep in de Kempense grond zitten, bewijzen veertien hectare aan fabrieksgebouwen, eigen bossen en een hyperlokale aanpak.Sinds zaterdag kan men Mintjens ook in hun nieuwe showroom in Rumst bezoeken. Een artikel van de collega’s van Made in Antwerpen.

Waar Mintjens tot voor kort uitsluitend verkocht aan verdelers en meubelzaken gooiden ze het roer in 2021 plotsklaps om. Carl Mintjens: “Ik heb al mijn zakelijke klanten wereldwijd een brief gestuurd om hen te vertellen dat we niet langer voor hun zouden produceren. Vandaag verkopen we direct aan de eindklant: aan particulieren, interieurarchitecten en projectontwikkelaars. Het werd niet overal in dank aanvaard, maar voor mij was het een logische stap. Door de globalisering en de daarbij gepaarde productie in lageloonlanden stond ons businessmodel al jaren onder druk. Veel van mijn concullega’s gingen failliet. Dat we nog steeds hier kunnen produceren heeft onder meer te maken met onze constante focus op productiviteit, vernieuwing en maatwerk.”

Carl Mintjens, foto: Mintjens, Belgische Meubelmakers

 

De 3000 m² grote showroom in Malle doet dienst als inspiratie voor al die eindklanten. En sinds zaterdag is er dus ook een showroom in Rumst. “Want we laten heel graag zien wat we maken.”

Lees het hele verhaal over dit legendarische verhaal bij onze collega’s van Made in Antwerpen. Klik hier voor het artikel.