Eijerkamp viert 95 jaar liefde voor wonen, slapen en design. Van een spontaan idee dat in 1928 thuis aan de keukentafel ontstond tot een familiebedrijf met 350 collega’s. Van matrassenfabriek tot woonwinkel van de toekomst: het was én is een bijzondere reis. ”Een reis die nog lang niet ten einde is.”

Daarom viert Eijerkamp dit najaar feest. ”Tot eind 2023 trakteert Eijerkamp op 95 exclusieve jubileum specials, verrassende woonideeën, feestelijk voordeel, events en wooncadeaus.”

Jubileum specials
Binnen de 95 exclusieve Jubileum Specials van Eijerkamp zijn er enkele specials die eruit springen. ”Neem bijvoorbeeld de Artifort Orange Slice fauteuil, geselecteerd door vtwonen stylist Frans Uyterlinde. Deze fauteuil biedt een combi van design en duurzaamheid. De Montèl Sun Hoekbank combineert stijl en comfort. Voor een speelse touch is er de Pieke opblaasfauteuil. Met 15 Design specials van gerenommeerde designers, exclusief bij Eijerkamp, bieden we ook het hoge segment bijzonder veel voordeel. Bijzonder is de Octo 4241 hanglamp van Secto, niet alleen een exclusieve samenwerking, maar ook 100% duurzaam, wat perfect past bij de visie van Eijerkamp.”

 

Events in de winkels in Zutphen & Veenendaal
Oktober belooft een bijzondere maand te worden voor liefhebbers van interieurontwerp en woontrends. ”Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober kunnen bezoekers een onvergetelijke ervaring beleven in de winkels van Eijerkamp, waar luxe en design centraal staan. Voor degenen die specifiek advies nodig hebben voor hun interieur, vindt op 28 en 29 oktober het Adviesfestival plaats bij Eijerkamp. Hier staan experts klaar om te helpen met vragen over behang, kasten en kleuradvies, en nog veel meer.”

Op 4 en 5 november bezoeken de vtwonen stylisten (bekend van tv) het Eijerkamp vtwonen event. ”Hier kunnen consumenten diverse workshops volgen van stylisten, hen in het echt ontmoeten en geïnspireerd worden.”

Bijzondere reis

Na de start van de matrassenfabriek in 1928 nam Evert-Jan Sr. in 1950 de gewaagde beslissing om ook meubelen aan zijn assortiment toe te voegen. De oorsprong van Eijerkamp was bescheiden, met een kleine winkel in de binnenstad van Zutphen. Door de jaren heen is de onderneming gestaag doorgegroeid tot een moderne woonwinkel met 350 medewerkers en in totaal 70.000 m2 aan wonen, slapen en design.

De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp hebben samen ruim 30 jaar het bedrijf geleid. ”Zij hebben het merk Eijerkamp uitgebouwd tot landelijke autoriteit op het gebied van wonen en een flinke overall groei gerealiseerd.” In 2022 droegen zij de CEO-rol over aan Fred van Beek, die samenwerkt met de vierde generatie: Lisanne, Lotte en Marloes Eijerkamp.

Mijlpalen

Een mijlpaal in de geschiedenis van Eijerkamp was de opening van het tweede filiaal in Veenendaal, naast de bestaande vestiging in Zutphen. Hiermee breidde het bedrijf zijn bereik uit en kon het een breder publiek bedienen. ”Daarnaast mag de introductie van CILO niet vergeten worden, een designconcept met zowel nationale als internationale merken.”

Een andere bijzondere mijlpaal is de samenwerking van Eijerkamp met populaire tv-programma’s zoals vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ en ‘Kopen Zonder Kijken’. Daarmee heeft Eijerkamp grote stappen gezet richting landelijke bekendheid van het merk.

Meer informatie:
Eijerkamp
https://www.eijerkamp.nl/95-jaar/