Iedere twee jaar laat de kantoormeubilair branche zich van zijn beste kant zien in Keulen tijdens de Orgatec. Dit jaar vindt de beurs plaats van 23 tot en met 27 oktober in het Keulse beurscomplex.  Dit jaar zijn er opnieuw diverse themabijeenkomsten tijdens de beurs. Het centrale thema is deze keer Culture@Work.

Zes uur per dag zitten leidt tot twee jaar minder lang leven en zelfs fanatiek sporten kan dit niet voorkomen. De gemiddelde kantoorwerker brengt 60 tot 85 procent van de werktijd zittend door, dus actief aanmoedigen van opstaan, lopen en blijven bewegen tijdens werktijd is een must, aldus de beurs. In het Health Culture Knowledge Forum kan de Orgatec bezoeker in hal 10.1 zien hoe je dit aanpakt via panel discussies, een road map naar een gezonde leefomgeving op de wand van de hal en de uitreiking van de ActiveOffice Award voor producten die gezondheid in een werkomgeving promoten op donderdag 25 oktober om 17:00 uur in dezelfde hal.

De Duitse Hoteldag en architectureworld zijn twee evenementen die duidelijk maken dat de beurs met name gokt op de komst van architecten en hotel managers naar Keulen. Lezingen en het tonen van projecten zijn manieren om bezoekers voor deze bijeenkomsten te genereren. Onderwerpen zijn, onder andere, het hotel in 2030 en smart hotels, waar boeken, inchecken en uitchecken zonder tussenkomst van personen gebeurt. En dat noemen we dan vooruitgang: weer een flink aantal werklozen er bij onder het mom van service en gemak. Maar dit terzijde.

Inspired Collections is een showcase waar juist de mens op de werkplek en niet het meubilair centraal staat. Wat is een goed kantoor? Waar voelen we ons prettig? Volgens Orgatec niet het tafelvoetbalspel (vond men twee jaar geleden nog wel) of een trendy ontspanningsruimte, maar technologie die het direct doet en die er voor zorgt dat we snel en effectief ons kantoor ding kunnen doen. De nadruk bij Inspired Collections ligt op minder apparaten die meer functies tegelijk aankunnen. Denk ook aan zelfdenkende ruimten: zo en zo lang niemand aanwezig? Licht, airco en verwarming automatisch uit. Hoe vaak hebben we een ruimte gebruikt? Zo weinig? Andere functie geven of misschien wel verhuren. Er worden zelfs prototypen van producten vertoond waarvoor men een overeenkomst moet tekenen dat deze door de bezoeker niet kenbaar worden gemaakt voor een bepaald tijdstip. Geheimzinnig! Zgoll Konferenzraum en Cisco zijn sponsoren, high tech met een hoge wow factor is dus verzekerd. Aanmelden via info@zgollkr.de

Hal 6 biedt een Trend Forum waarin effectiviteit van de kantoorruimte ook centraal staat. Het Fraunhofer Instituut ondervroeg meer dan 1.000 Duitse kantoorexperts, makelaars en architecten over hoe zij vinden hoe het moet op kantoor en presenteert de uitkomsten van dit onderzoek tijdens Orgatec 2018. De toekomst van kantoorontwerp komt ook voorbij, net als gezond werken op kantoor en dan is de cirkel weer rond.

Op www.orgatec.de/ORGATEC/Die-Messe/Event-und-Kongressprogramm/ staat het gehele randprogramma van de beurs.