De Paasmaandag is traditiegetrouw een drukke dag op de woonboulevards. De woonboulevards worden vooral op paasmaandag massaal bezocht. Dat het druk was, laat WOOON Leiderdorp zien, want daar was het afgelopen paasmaandag maar liefst drie keer zo druk als een reguliere maandag in het voorjaar. Het was zelfs 74% drukker dan een reguliere zaterdag in het voorjaar. Daarmee was het tevens 22% drukker dan paasmaandag in 2017 en drukker dan iedere andere dag in 2017 en 2018 tot nu toe. Ook de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude was in trek op tweede paasdag en trok meer bezoekers dan in 2017, zo’n 10 tot 20%. Vorig jaar konden we daar al zien dat het de drukste dag in het jaar was (zie oranje staaf in grafiek) en met de stijging in 2018 lijkt dit opnieuw te gaan gebeuren. Ondanks dat een groot deel van Nederland juist niet naar de woonboulevards gaat vanwege de bekende drukte met het bijbehorende parkeerprobleem en de lange rijen voor de kassa’s, is het blijkbaar toch traditioneel de dag om je huis op te ruimen en je interieur te verversen.

De cijfers komen van het Retail Management Center, het Bureau RMC.

Nu Pasen drie weken eerder was dan in 2017 en de temperatuur aanzienlijk lager was, heeft de miezerregen toch veel consumenten doen besluiten naar de binnensteden en de woonboulevards te gaan in plaats van naar de stranden, pretparken of dierentuinen.

We doen het liefst onze paasboodschappen in de dagen voor het paasweekend. In 2017 werd het al vanaf week 8 iedere week drukker in de boodschappenwinkelgebieden. Met als hoogtepunt week 15, de week van Pasen. In onze boodschappenwinkelgebieden-index zien we zelfs dat het de drukste week van het hele jaar is geweest. Ook dit jaar zien we een stijgende lijn in de drukte de weken voorafgaand aan Pasen. Of het opnieuw de drukste week van het jaar wordt, zullen we moeten afwachten. In de week van Pasen steeg de drukte het meest op donderdag en zaterdag. De vrijdag is traditioneel al een goede boodschappendag (17,3% weekaandeel) en dat aandeel blijft redelijk stabiel rondom Pasen.