De gezamenlijke huisshow van Nijwie, Le Chair en Meubelindustrie Het Anker is op 8, 9 en 10 april in de showroom van Het Anker in Druten. De bedrijven bundelen opnieuw hun krachten in een sfeervolle presentatie. Nieuwe partners voor deze huisshow zijn Key West Bedding en Masterlight. Daarmee is de huisshow een ‘one-stop-shop’ voor de detaillist.

De huisshow van deze partijen wordt ieder jaar groter en bijzonderder, natuurlijk vanwege de presentaties en mooie producten. Maar ook door het aantrekken van nieuwe partners, dit jaar Key West Bedding en Masterlight. Jeffrey Koster van Het Anker zegt: “We bieden een echte one-stop-shopping ervaring voor de meubeldetaillist.” Op de valreep heeft Masterlight zich aangesloten bij deze groep leveranciers, zodat er ook nog een collectie eigentijdse sfeerverlichting te zien is.

Nijwie neemt vijf vernieuwende woonprogramma’s mee. Een tipje van de sluier: er wordt gewerkt met visgraatmotief, ronde en ovale vormen, ingelegde patronen, oud hout en staal. “Het is heel divers,” zegt Raymond. Het ene programma is heel commercieel, andere zijn juist weer heel vernieuwend en daarmee nemen we een voorsprong op de komende trends.”

Vanzelfsprekend nemen alle partijen primeurs mee naar de show. Het Anker brengt nogmaals de noviteiten van de IMM Cologne, zoals de programma’s Beaumont, Hellas en Bossa Nova. Ook de nieuwe Shabbies Home Collection is te zien; een aantal meubels en accessoires mede-ontwikkeld met Fred de la Bretonière en door de gekozen leersoorten en afwerking passend bij een modern, industrieel interieur.

De collecties van Nijwie en Lechair zijn ook weer grotendeels vernieuwd en sluiten aan op de laatste trends. Raymond Oelderink van Nijwie vertelt dat een bezoek aan de huisshow ‘altijd de moeite waard is’. “De huisshow is een belangrijk moment voor ons waarop we heel veel nieuws laten zien.”

Key West laat een compleet nieuw boxspring-concept zien, naast hun vertrouwde merken als Business Class, Cinderella, Sunday en de huislijn. Cinderella heeft veel romantische en vrouwelijke dessins, terwijl Business Class juist weer mannelijk oogt.

Masterlight is thuis in interieurverlichting voor de consumentenmarkt, de projectmarkt en in maatwerk. Naast de bestaande collecties, produceert Masterlight veel maatwerk armaturen voor toepassing in projecten en concepten. Dit doen zij onder meer voor bedrijven als Philips, Bruynzeel, Starbucks Coffee en Tommy Hilfiger. Voor projecten wordt nauw samengewerkt met de afnemer. Het ontwerp en de productie van de armaturen gebeurt volledig in eigen beheer in de productieafdeling in Panningen.

Bij de huisshow staan weliswaar de nieuwe producten en collecties in de schijnwerpers, het draait ook om persoonlijk contact en om gezelligheid. Een hapje en een drankje staan daarom klaar en ’s avonds wordt er live gekookt.