Met haar ontwerpen groeit Jess in populariteit binnen Europa en daarbuiten, aldus de meubelfabrikant uit Oss. Om de Nederlandse markt extra te ondersteunen versterkt Pavel Rajman per 1 september het verkoopteam van Jess.

Directeur Maarten van de Goor: “We willen ons netwerk verbeteren en verder uitbreiden, in Europa maar ook daarbuiten. Daarvoor zal ik vaker voor meerdere dagen in het buitenland verblijven. Dat kan natuurlijk alleen als alle werkzaamheden en contacten goed worden opgevangen. In Pavel Rajman hebben we de juiste persoon gevonden.”

Voor de directeur was het bij deze beslissing belangrijk dat de kandidaat in het team van Jess zou passen. “Pavel ontmoetten we vaak tijdens beurzen en vanaf het begin klikte het tussen ons. Hij is bovendien in staat ons netwerk op een goede manier te onderhouden en uit te breiden. De afgelopen jaren hebben we deelgenomen aan veel internationale beurzen. Dat is heel goed geweest, we hebben inmiddels agenten in dertien landen wereldwijd. Pavel gaat zich richten op Nederland om vanuit de thuisbasis de contacten in de retail op te pakken en verder uit te bouwen. De projectmarkt blijft mijn verantwoordelijkheid.”

Ruim twintig jaar geleden kwam Pavel Rajman vanuit de Tsjechische republiek naar Nederland: “Ik ben daar breed opgeleid, van het ontwerpen van meubelen tot de productie. In Nederland kon ik direct in de meubelbranche aan de slag bij een bedrijf in Culemborg. In eerste instantie in de productie vanwege mijn taalachterstand, later ben ik na 13 jaar in de verkoop terechtgekomen. Nederland is in Europa een van de koplopers in de meubelrace. Ten opzichte van de buurlanden bivoorbeeld lopen we wat ontwerp en ontwikkelingen betreft twee tot drie jaar voor. We lopen niet ver achter op de Italiaanse industrie. Ook Jess is vooruitstrevend in het strakke design: rechte, eenvoudige belijningen en eerlijke materialen.”

Nadat het Culemborgse bedrijf waar Pavel werkte een aantal jaren geleden dichtging kwam Pavel na een tijdje terecht bij een bedrijf in Waalwijk. Door de coronacrisis werd zijn contract niet verlengd “Toen belde Maarten. Ik was ook in gesprek met een andere fabrikant, maar ik zie heel veel potentie in Jess en met mijn ervaring kan ik hier een toegevoegde waarde bieden. Al mijn kennis wil ik inzetten om Jess ook in Nederland naar een hoger plan te tillen.”

Tijdens de Jess huisshow van 13-16 september in het eigen pand in Oss kunnen relaties met hem kennismaken. Maarten: “We kunnen elkaar nu niet ontmoeten tijdens beurzen, dus nodigen we onze Nederlandse, Duitse en Belgische klanten uit om naar ons toe te komen. Om de nieuwe collectie te bekijken en om kennis te maken met Pavel.” De foto bovenaan is gemaakt door Marek Swoboda.