Nog maar een jaar geleden werd het Nederlandse interieurmerk Pode tijdens IMM internationaal gelanceerd. Het merk dat in eigen land acht jaar eerder door Leolux werd opgericht, kreeg onder creatieve leiding van Studio Roderick Vos vleugels. In de afgelopen maanden werd de collectie uitgebreid met verlichting. Een nieuwe stap voor het interieurmerk Pode.

De Pode collectie was al heel compleet, met banken en fauteuils, salontafels, eetkamers, karpetten en kussens. In hal 2.2. van IMM in Keulen liet Pode in zien nog heel veel ambities te hebben. Niet alleen versterkt het merk haar collectie, maar ze vernieuwt ook, door uit te breiden met verlichting van de toonaangevende designer Michael Raasch (D).

Royale collectie uitbreiding

Al bij zijn introductie is Melloo (Roderick Vos) het meest uitgebreide bankenprogramma in de Pode collectie. Deze serie banken en aanbouwelementen kenmerkt zich door zachte vormen en een uitnodigend karakter. De platte biezen zijn een contrastrijk ontwerpdetail.

De nieuwe fauteuil in het assortiment heet Nihan (van ontwerper Pascal Bosetti) en is een belofte voor de toekomst; met een fraaie houten schaal aan de buitenzijde, een gestoffeerde binnenzijde en subtiele bochtjes in het stalen frame. De fauteuil is verwant aan de eetkamerstoel Tokai en dat maakt combineren wel heel verleidelijk. De tafelserie Tripod bestaat uit bijzet- en salontafels. Zoals de naam al doet vermoeden worden de blaadjes gedragen door drie poten die op één punt bij elkaar komen. In lak of massief eiken, in meerdere hoogtes en bladgroottes. Ook het eetkamerassortiment is verder uitgebreid. Met een eetkamertafel Fynch (Roderick Vos) en de stoelen Crude (Kranen/Gille) en Tokai (Pascal Bosetti). Meer nieuws: de mega-drapeerkussens Puff, het karpet Mackay (in vier tinten) en de plaids Romboo (drie kleurthema’s), alle van Claire Vos. Met al deze opties biedt Pode de liefhebbers alle ruimte om binnen de collectie een compleet interieur bij elkaar te combineren.

Licht

Een heel nieuwe richting is de verlichtingscollectie van Pode. Die krijgt meteen vorm met maar liefst drie ontwerpen van de Duitse ontwerper Michael Raasch. De staande lamp Pom, is voorzien van een klein bol lampje dat in meerdere richtingen kan draaien. Daarmee vervult hij uitstekend zijn rol als leeslamp. Hood is een sfeerlampje met een voetje en een los kapje, dat leverbaar is in vier kleuren. De Uturn tenslotte is zowel lamp als bijzettafel. De rond gebogen constructie eindigt aan een zijde in een tafelblaadje. Daarboven zweeft een armatuur dat het tafelblad verlicht, met alles wat erop ligt.