Vanuit huis je eigen relaxstoel samenstellen

Zitspecialist Prominent heeft een nieuwe innovatietool gelanceerd: de 3D-configurator. Deze -naar eigen zeggen- eerste 3D-configurator in de meubelbranche maakt het mogelijk om uit een rijk palet aan kleuren en materialen zoals stof en leer een eigen relaxstoel samen te stellen en haarscherp in 360-graden te zien.

Prominent heeft dit digitale concept in sneltreinvaart ontwikkeld, aangezien mensen door het vele thuiszitten niet fysiek een bezoek aan de winkel konden brengen wegens de aangescherpte coronamaatregelen. Op deze wijze kan Prominent, die momenteel een piek constateert in de verkoop van relaxstoelen, haar klanten toch een goed 3D-beeld geven van hoe een relaxstoel er in hun interieur uitziet. De 3D-configurator van Prominent is beschikbaar op desktop, tablet en telefoon en helpt de consument in de oriëntatiefase een weloverwogen beslissing te maken voor een zitmeubel dat past bij de woonstijl en zorgt voor optimaal zitcomfort. Voor meer informatie en het ontwikkelen van een eigen relaxstoel zie: www.prominent.nu/ontwerp-je-stoel.

Augmented Reality: relaxstoel in eigen woonkamer projecteren
Met de 3D-configurator is het mogelijk om het model van de stoel, de bekleding, type rug, gewenste voet en de bediening te kiezen. Dankzij de 360-graden functie kan de consument de stoel rondom bekijken en inzoomen om de bekleding van dichtbij te zien. Daarnaast wordt de 3D-configurator binnenkort uitgebreid met een Augmented Reality-functie en meerdere bekledingsopties. Middels de AR-functie kan de consument direct zien hoe het zitmeubel in eigen woonkamer staat.

Relaxstoel op maat
Geertjan van Olst, oprichter Prominent: “Wij hebben op dit moment meer dan 200 verschillende materialen en kleuren die men met elkaar kan matchen. En dit worden er binnenkort zelfs meer. Dankzij deze ruime keuze kan de consument een relaxstoel helemaal naar eigen smaak ontwikkelen. Maar, ik begrijp ook dat deze grote keuzemogelijkheid in opstellingen, kleuren en stoffen overweldigend kan zijn. Om die reden heeft ons digitale team in sneltreinvaart de 3D-configurator ontwikkeld zodat de consument op eigen gemak thuis een stoel kan samenstellen. Het ontwerp kan gedeeld worden met vrienden en familie en meegenomen worden naar één van onze ruim 40 winkels om daar samen met een zitadviseur de puntjes op de i te zetten. En bij vragen is het altijd mogelijk om een privé-afspraak in de winkel te maken of even te bellen met onze klantenservice. Het blijft immers maatwerk!”

Over Prominent
”Al ruim 20 jaar laat Prominent iedereen ervaren wat écht goed zitten is. Zitcomfort van top tot teen, in een stoel of bank 100% op maat gemaakt. Doordat de zitmeubelen altijd optimale ondersteuning geven, laat Prominent iedereen ervaren wat ultiem zitcomfort is. Zitcomfort in combinatie met doordacht design, zorgt ook voor een stijlvol zitmeubel in de woonkamer van vele Nederlanders. Prominent staat voor ultiem zitcomfort in zitmeubels met een optimale balans tussen techniek en design. En wie een missie heeft, zit zelf ook niet stil.”

Vanaf 1999 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van ultiem zitcomfort. Jaarlijks ervaren tienduizenden nieuwe klanten wat een comfortabele stoel of -bank voor hen betekent. Met ruim 40 filialen, een team adviseurs op de weg, en meer dan 200 mensen in dienst in Nederland en in de productie elders in de wereld, zet Prominent zich elke dag weer in om deze missie waar te maken. www.prominent.nu