Al in september 2020 werd door de Messe Frankfurt en de betrokken industrieën besloten om in het eerste kwartaal van 2021 af te zien van alle fysieke gebeurtenissen op de Frankfurter thuisbasis. Nu, na nauw overleg met de klanten, is het noodzakelijk geworden om de voor april en mei geplande internationale fysieke beurzen – Prolight + Sound, de International Consumer Goods Show, Heimtextil, Techtextil en Texprocess – uit te stellen als gevolg van de regelgeving en de opgelegde reisbeperkingen.

Het einde van de pandemie is nog niet in zicht. Evenementen zijn in Duitsland effectief verboden en door de voortdurende internationale reisbeperkingen is het onmogelijk om voor april of mei 2021 een beursplan op te stellen. “De pandemie van het coronavirus heeft een centrale plaats ingenomen en onze plannen zijn niet aan de gevolgen ervan ontsnapt. In het licht van de huidige situatie zou het voor ons niet mogelijk zijn om te voldoen aan de eisen van onze klanten voor internationale beurzen in april of mei”, aldus Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van de Messe Frankfurt.

Daarom heeft de Messe Frankfurt in nauw overleg met haar klanten en partners besloten om het hybride Prolight + Sound-evenement dat gepland is voor april en de drie textielbeurzen Heimtextil, Techtextil en Texprocess die gepland zijn voor mei uit te stellen en de International Consumer Goods Show die gepland is voor april af te gelasten.