Globitas neemt Rockmart en Profeq Professional over 

Overname Rockmart BV en Profeq Professional BV – Groothandel in kantoormeubelen 

Investeringsmaatschappij Globitas heeft op 21 oktober de overname van Rockmart BV en Profeq Professional BV succesvol afgerond. Rockmart en Profeq Professional zijn al ruim drieëndertig jaar actief als retailer en groothandel in kantoormeubelen en bedrijfsinventaris. De overname door Globitas geeft een sterke impuls aan de groeiambities van Rockmart en Profeq Professional. Met de nieuwe aandeelhouder gaat het bedrijf een nieuwe fase in met focus op innovatie, digitalisering en vernieuwende businessmodellen. 

Over Rockmart en Profeq Professional 

Rockmart is al sinds 1988 als retailer en later als groothandel onder de naam Profeq actief in de kantoormeubelen. Een sterke groei werd vanaf 2014 gerealiseerd toen Profeq verder geprofessionaliseerd werd en verder ging onder de naam Profeq Professional. 

De bedrijven hebben een breed assortiment in zowel kantoormeubelen en bedrijfsinventaris welke direct in grote aantallen uit voorraad leverbaar zijn. 

“Met Globitas als nieuwe aandeelhouder van onze firma zien wij de toekomst zeer rooskleurig tegemoet. Met de extra kennis en kunde die Globitas in huis heeft, kunnen wij de reeds ingezette koers om onze ambitieuze doelstellingen te behalen nog sneller realiseren. Wij zullen in de aankomende jaren gaan uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in kantoormeubelen in Nederland en ook daarbuiten.” aldus Wicher Drenth, algemeen directeur van Rockmart en Profeq Professional 

Over Globitas 

Globitas is een ondernemende investeerder. Globitas investeert in bedrijven en heeft daarbij sterke focus op het leveren van toegevoegde waarde. Middels ondernemerschap, een breed netwerk van operationele experts en creativiteit doet Globitas bedrijven groeien. Ervaringen uit andere markten worden hierbij veelal toegepast op sectoren die wat traditioneler zijn en waar ruimte is voor innovatie. 

“Wij zijn zeer verheugd over de succesvolle afronding van deze transactie. De acquisitie van Rockmart en Profeq Professional past perfect in onze strategie om met veel ondernemersgeest waarde toe te voegen. Wij zien zeer veel kansen om Rockmart en Profeq Professional te helpen met deze transitie en kijken er naar uit in samenwerking met het management hiermee aan de slag te gaan. Wij willen graag de broers Drenth bedanken voor het vertrouwen in Globitas om Rockmart en Profeq Professional naar de volgende fase te leiden.”, zegt Arthur Clement, partner van Globitas 

Over de verkopers

Wicher Drenth was in 1988 de oprichter en eigenaar van Rockmart en kort daarna is broer Jacky Drenth ook toegetreden tot de firma. Eind 2013 werden ook de activiteiten van vader Wim Drenth† de oprichter en eigenaar bij Profeq BV overgenomen waarna deze ook onder de Rockmart Holding werd ondergebracht en vanaf dat moment met de nieuwe naam Profeq Professional in de markt trad. Met gepaste trots kijken de broers dan ook naar het bedrijf dat ze hebben overgedragen aan Globitas: We hebben Rockmart en Profeq Professional als een echt familiebedrijf gemaakt tot wat het nu is. We hebben in de afgelopen drieëndertig jaar veel mogen meemaken en kijken dan ook terug op een mooie periode. Het bedrijf heeft ook de “mindere” jaren altijd goed doorstaan en de “positieve” jaren aangegrepen om extra stappen voorwaarts te maken. Dit hebben we ook mede te danken aan ons personeel en aan onze vele trouwe klanten en leveranciers. 

De broers Drenth hebben er alle vertrouwen in dat Globitas het bedrijf op de juiste wijze voortzet: ‘Wij denken dat Globitas de middelen, de kennis en de ervaring heeft om Rockmart en Profeq Professional in deze nieuwe fase verder te helpen. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben harde voorwaarden gesteld, Globitas voldeed hieraan. Wij hebben Rockmart en Profeq Professional met een gerust hart aan Globitas overgedragen waarin we Globitas nog een korte periode zullen bijstaan voor een vlekkeloze overdracht en we wensen ze veel succes met deze aankoop.’