De Quote 500 is weer verschenen. Hierin uiteraard ook Theo Eichholtz. Theo verkocht groot deel van meubelimperium aan eenprivate-equityclub, zo meldt Quote. Hoeveel Gilde Buy Out Partners betaalt voor een meerderheidsbelang in zijn Noordwijkse meubelgroothandel kan de succesondernemer niet zeggen. ‘Zelfs mijn vrouw weet niet hoeveel ik er voor heb gevangen!’

‘De enige werkgever die ik ooit heb gehad was de koningin, toen ik in dienst zat’, liet Eichholtz vorig jaar nog in de Quote 500 optekenen. Hier poseert hij in Parijs op de vakbeurs Maison et Objet, gewapend met een editie van Interior Business Magazine. Hoe leuk!

 

Naar alle waarschijnlijkheid ving Theo Eichholtz (51) de hoofdprijs voor zijn handel in luxe tafels, stoelen en banken. Steevast publiceert zijn bedrijf namelijk cijfers om je vingers bij af te likken. Zo werd er in 2018 een omzet gedraaid van net geen €70 miljoen. Niet verkeerd, maar misschien nog wel indrukwekkender is hoeveel er netto onder de streep overbleef. Net iets minder €20 miljoen, meer dan 35% dan het jaar daarvoor. Reden genoeg voor een feestelijke dividenduitkering van €12 miljoen.

Eichholtz richtte de gelijknamige handelsonderneming in 1992 op na zijn diensttijd en sindsdien groeide het, onder zijn leiding, uit tot een bedrijf van formaat. Formule achter het succes? ‘Wij weten met het hele team gewoon heel goed in te spelen op de vraag van de klant’, aldus de meubelhandelaar.

Lees hier verder bij de collega’s van Quote. 

 

Spannende inrichting: Eichholtz heeft ieder half jaar de meest indrukwekkende stand in Parijs op de vakbeurs Maison et Objet. Foto: Interior Business Magazine

 

‘Niks is moeilijk als je weet hoe het moet’