Uit de Raambekleding Marktmonitor 2023 blijkt dat op het gebied van raambekleding voor binnenshuis de moderne woonstijl veruit het grootste marktsegment is. De sterkste procentuele groeier is de jaren 30 stijl. Voor het komende jaar zijn de vooruitzichten voor de woonstijlen barok, oosters, vintage, landelijk en retro het meest positief.

Ten behoeve van de Raambekleding Marktmonitor 2023 heeft Marktdata.nl het Nederlandstalige zoekverkeer over raambekleding voor binnenshuis in de Google zoekmachine onderzocht over de afgelopen vier jaar in Nederland. Omdat de consument internet meer en meer gebruikt in de oriëntatiefase, bieden statistieken over zoekvolumes inzicht in actuele ontwikkelingen van consumentenbehoeften. De analyses hebben betrekking op bijna 100 miljoen zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan raambekleding voor binnenshuis.

Naar welke specifieke woonstijlen wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is een aantal woonstijlen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een soort woonstijl is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin het soort woonstijl als zoekterm voorkomt in relatie tot raambekleding.

De woonstijl met veruit het meeste zoekvolume is de moderne woonstijl. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 2.400 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “modern” in de zoekopdracht in relatie tot raambekleding. De industriële, design en retro woonstijl behaalden per maand gemiddeld rond de 650 zoekopdrachten. 37,8 Procent van het zoekvolume met woonstijl aanduiding heeft betrekking op de moderne woonstijl. Op de tweede plaats staat de industriële woonstijl met een aandeel van 10,5 procent in het zoekvolume. De nummer drie is de design woonstijl, die 10,4 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt.

Dit artikel toont een beknopt overzicht uit de Raambekleding Marktmonitor 2023 over algehele woonstijltrends op het gebied van raambekleding in Nederland. Uiteraard bestaan er verschillen tussen de verschillende soorten onderscheiden raambekleding. Het onderzoeksrapport geeft tevens inzicht in de woonstijltrends per type raambekleding.

Wil je actuele informatie over de oriëntatie van de consument op raambekleding? Informatie over de marktverhoudingen en trends op het gebied van soorten raamdecoratie, ruimtes, woonstijlen, kleuren, materiaalsoorten, overige productkenmerken en opties? Ranglijsten met de meest gezochte merken, winkelformules en verkoopplatformen van verschillende soorten raambekleding en de jaarlijkse verschuivingen? Je leest het in de 210 pagina’s tellende Raambekleding Marktmonitor 2023.

marktdata.nl