RAL GmbH in Bonn en de Stichting Nederlands Kleur Instituut hebben de samenwerking bestendigd door het sluiten van een distributeursovereenkomst. Al enige jaren is de SNKI actief als wederverkoper van RAL maar door het sluiten van de distributeursovereenkomst wordt de samenwerking tussen beide partijen verder geïntensiveerd.

Naast het leveren van standaard RAL producten zal de samenwerking ook klant-specifieke producten betreffen, zoals de RAL individual. Daarnaast zullen partijen vooral inzetten op kennisuitwisseling en krijgen partijen toegang tot elkaars opleidingen en opleidingsmaterialen. Op de foto links Mark Kotterink (directeur SNKI) en Egbert Stremmelaar (bestuursvoorzitter SNKI), rechtsvoor Robert Peil (sales coördinator) en rechtsachter Markus Frentrop (directeur RAL).

Het Nederlands Kleuren Instituut (SNKI) is het kennis- en adviesplatform voor kleur. Het SNKI heeft als doel de Nederlandse samenleving te dienen door het beschikbaar maken van kennis en vaardigheden, producten (zoals, RAL, NCS, VeriVide) voor diegene die de BV Nederland willen  versterken op het gebied van kleur, kleurtoepassing en kleurtechniek.

RAL is de toegepaste taal van kleur. Met de RAL CLASSIC- en RAL EFFECT-kleurencollectie en het RAL DESIGN SYSTEM plus biedt RAL professionele kleurgebruikers een brede selectie van nauwkeurige kleurmonsters. Het assortiment RAL-kleuren omvat in totaal 2.530 kleuren. Met kleurenkaarten, kunststofstandaarden en softwareproducten, evenals kleurontwerp en trendboeken biedt RAL het ideale product voor elk ontwerpdoel. Tegelijkertijd is het de gemeenschappelijke doelstelling van RAL en haar partners om principes te ontwikkelen voor duurzaam ontwerp en de aanzet tot de kleurentaal van de toekomst.