Marktonderzoeker Marktdata.nl uit Almelo heeft aan meubelzaken in Nederland gevraagd welke vaktitels ze lezen. Interior Business Magazine staat op nummer 1 in deze lijst, die is gepubliceerd in het uiteindelijke onderzoeksrapport. Dit betekent in ieder geval dat na 102 jaar het vakbladenlandschap in Nederland volkomen anders is geworden.

Sinds de oprichting van Interior Business Magazine, een 2-wekelijks glossy vakmagazine met bijbehorend webplatform, was een dergelijk onderzoek nog niet eerder verricht. Interior Business Magazine wordt uitgegeven door Business Content Media uit Den Haag. Voor de titel werken bladenmakers met jarenlange ervaring in de interieurbranche. Opmerkelijk is dat Business Content Media pas eind 2017 is opgericht. In deze zeer korte periode wist de uitgeverij het marktleiderschap te veroveren in de beauty-, bedden-, en interieurbranche.

De uitkomsten van het marktonderzoek zijn gepubliceerd in Het Marketingrapport Meubelzaken 2020. Dit rapport biedt een actueel en compleet overzicht van de branchestructuur, het inkoopgedrag, de leveranciers en hun marktposities, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.

Voor meubelzaken blijken vakbeurzen, vertegenwoordigersbezoeken en vakbladen de meest genoemde informatiebronnen voor het bijhouden van vakkennis, informatie over producten en leveranciers. Aangetekend wordt door de marktonderzoeker dat er tijdens het marktonderzoek een vertragend effect optreedt bij nieuwere titels en deze dus in het nadeel zijn. Verder valt te vermelden dat Eigen Huis&Interieur en VT Wonen consumententitels zijn, maar toch werden genoemd.

Titels die ook de lijst van Marktdata voorkomen zijn: Bedding Business (best gelezen vakblad in segment slapenbranche), Eigen Huis&Interieur, Gaafgoed, Home Deco Business Magazine (woondecoratie) Inretail Magazine, Meubelplus, Meubihome, Mobilia en VT Wonen.

Het onderzoek van Marktdata is hier te bestellen: https://www.marktdata.nl/rapporten/Marketingrapport-Meubelzaken-2020

 

 

 

GERELATEERD NIEUWS

 

Bedding Business Magazine: Met afstand het best gelezen vakblad van de beddenbranche!