De organisatie van CIFF Guangzhou 2021 is er helemaal klaar voor en kondigt enthousiast aan: ”Het is showtime! De organisatie is er bijzonder trots op dat er nog nooit een editie geschrapt is.

”Designtrends, wereldhandel, volledige toeleveringsketen: je vindt het op CIFF. We zijn aanbeland bij de 47ste editie van CIFF, de derde editie bevestigd sinds het begin van de wereldwijde pandemie. De CIFF kan er dan ook prat op gaan dat het nog nooit een editie heeft gemist en dat het altijd alles in het werk heeft gesteld om exposanten, bezoekers en de hele meubelindustrie te ondersteunen.”

Met een totale oppervlakte van 750.000 vierkante meter staat CIFF Guangzhou 2021 op het punt om in maart aanstaande in Pazhou, Guangzhou, de hele meubelketen in de spotlights te zetten en naar verwachting 4.000 exposanten en 300.000 bezoekers te ontvangen. ”Bezoekers die dit jaar meer dan ooit uit geselecteerde en echt geïnteresseerde professionals zullen bestaan,” aldus de organisatie. ”CIFF is, zoals altijd, toegewijd aan het combineren van business met de cultuur van goed design en dit jaar zal CIFF Guangzhou 2021 meer dan 20 inspirerende tentoonstellingen bieden en een groot aantal conferenties, waarbij zowel bedrijven, academies en scholen als beroemde ontwerpers betrokken zijn.

‘Design trend’, ‘wereldwijde handel’, ‘voor de gehele toeleveringsketen’ is het nieuwe thema waarmee CIFF Guangzhou zich herpositioneert, om de ontwikkeling van de sector te helpen in tijden van de wereldwijde corona pandemie. Op 18 maart worden we dus verwacht in China………

De 47e China International Furniture Fair, het grote meubeldesign event van 2021 in China, heeft tot doel ”de waarde van design te promoten en een nieuw businessmodel te creëren dat aansluit bij de actualiteit en de nieuwe regels van het spel’’. Het model is gebaseerd op de synergie tussen de interne markt en de verdere groei van de export, evenals de integratie van offline en online promotie.

Twee fasen
CIFF Guangzhou 2021 wordt gehouden in twee fasen, georganiseerd per productsector: de eerste, van 18 tot 21 maart, gewijd aan huismeubilair, homedecor & hometextiel, outdoor & leisure meubilair; de tweede, van 28 tot 31 maart, voor kantoormeubilair, commercieel meubilair, hotelmeubilair en toelevering: machines & grondstoffen voor de meubelindustrie.
Met een totale oppervlakte van 750.000 vierkante meter zal het China Import en Export Fair Complex in Guangzhou naar verwachting 4.000 bedrijven en 300.000 handelsbezoekers huisvesten.

‘’Het succes van de laatste twee edities van CIFF in 2020, gehouden in juli in Guangzhou en in september in Shanghai, op zo’n gecompliceerd moment in de geschiedenis, is een beloning voor de organisatie. De investeringen, het harde werken en de inzet van de organisatoren hebben zich uitbetaald. De belangrijkste spelers in de meubelindustrie hebben we, ondanks alles, concrete mogelijkheden kunnen aanreiken. CIFF bevestigt hiermee zijn status als belangrijkste bedrijfsplatform op de Aziatische markt, een niet te missen evenement waarin de beste designmerken nieuwe producten met aantrekkelijke ontwerpen en innovatieve concepten zullen presenteren. Dit in lijn met de laatste trends in een snel evoluerende markt die op zoek is naar creatieve oplossingen van hoge kwaliteit. Dit alles wordt aangevuld met prestigieuze evenementen en designwedstrijden,’’ aldus de organisatie.

Fasering
In de eerste fase, in de sector ‘woninginrichting’, zullen de nieuwste innovaties op het gebied van woninginrichting worden gepresenteerd: internationale designtrends, moderne en eigentijdse meubels, stoffering, en een verscheidenheid aan woontoepassingen. Homedecor & Hometextile zal zich richten op nieuwe interieurtrends in meubels, verlichting, schilderijen, decoratieve elementen en kunstbloemen, terwijl Outdoor & Leisure zal beschikken over buitenmeubilair zoals tuinmeubelen, stoelen en apparatuur en seizoensgebonden deco.

De Office Show, de grootste vakbeurs ter wereld gewijd aan het kantoor, staat in de tweede fase op het programma: systemen en stoelen voor de werkplek, trends en oplossingen voor ‘Smart Office’, maar ook voor openbare en commerciële ruimtes en scholen. Denk ook aan meubilair voor de medische zorg en meubilair dat inspeelt op de behoeften van de ouderen.

Er zullen minstens twintig thema-evenementen zijn. Design tentoonstellingen, seminars en conferenties, waaronder de tweede editie van ‘Design Spring’ Contemporary Chinese Furniture Design Fair. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de 47ste CIFF Guangzhou 2021 ‘’om in te spelen op de nieuwe behoeften van de internationale markten, de wereldwijde trends op het gebied van meubilering te duiden en concrete, zakelijke kansen te grijpen!’’

 

CIFF GUANGZHOU 2021

18-21 maart 2021
woninginrichting, homedecor & hometextiel, buiten- & vrijetijdsmeubilair
28-31 maart 2021
kantoormeubilair, commercieel meubilair, hotelmeubilair en meubilairmachines & grondstoffen