Het eerste en enige onafhankelijke reparatieplatform van Nederland geeft in ‘Oktober Woonmaand’ meubel-reparateurs kosteloos een ingerichte bedrijfspagina op hun webplatform om zo het repareren van meubels extra te stimuleren. Te vaak en te snel worden spullen weggegooid omdat ze kapot zijn. Dat vinden ze bij Jafix.com doodzonde. Daarom helpt het reparatieplatform consumenten en bedrijven om meer te repareren. En het maakt niet uit wat. Speciaal voor Oktober Woonmaand geeft Jafix meubelreparateurs kosteloos een ingerichte bedrijfspagina op hun webplatform.
“Er wordt voor veel gesproken over repareren in de duurzaamheidsmix, maar het ontbreek nog maar al te vaak aan een concreet handelingsperspectief,” vertelt Sieds Wijnja, oprichter van Jafix.com. “Op Jafix.com staan reparatiehandleidingen waar je direct mee aan de slag kan. Consumenten kunnen die plaatsen maar we werken ook samen met retailers, zoals Bever en Zeeman. Voor die laatsten maakten we meer dan 20 handleidingen die via een door ons ontwikkelde API worden doorgeplaatst op de site van Zeeman in hun huisstijl. Zo bieden we bedrijven een hele concrete invulling voor hun duurzaamheidsstrategie.”
Ook helpt Jafix consumenten die niet zelf kunnen of repareren de weg te vinden naar een professionele reparateur. “Ieder bedrijf kan op Jafix een account aanmaken en zo eigen handleidingen plaatsen. Deze maand starten we met een nieuwe feature, die we vanwege Oktober Woonmaand allereerst aanbieden aan meubelreparateurs. Het gaat om een gratis rijk gevulde bedrijfspagina die we actief meenemen in de adviezen van onze AI-engine aan consumenten die willen repareren. Met deze actie plaveien we de online weg voor meubelreparateurs én helpen we consumenten makkelijker de weg vinden naar de best passende professionele reparateur. Een win-win voor alle partijen.”
Op het vlak van fashion worden al een tijdje flinke stappen gezet ten behoeve van verduurzaming. Maar meubelen zijn met elk jaar 11 miljard kilo aan vuilnis in Europa veel vervuilender. Het merendeel, zo’n 90% van de afgedankte meubels wordt verbrand. Een branche dus waar door onder andere meer reparaties nog veel te winnen is. Zo wordt een bank nu gemiddeld na zeven jaar weer de deur gewezen, maar met nieuwe stoffering verleng je de levensduur substantieel.
“In het kader van Oktober Woonmaand hebben we de handschoen opgepakt om de weg naar reparatie en herstoffering van meubelen makkelijk te maken.”, vertelt Wijnja. “Zo benaderen we bijna 1.000 reparateurs uit de meubelbranche met het aanbod om gratis onderdeel te worden van onze repareer-community. Met een al vooraf voor hen ingevuld bedrijfsprofiel bieden we hen de mogelijkheid om hun ‘online-presence’ te versterken zonder zelf ingewikkelde online dingen te hoeven doen”. Reparateurs hoeven hun profiel alleen te checken en te activeren.
Daarna liften ze mee op de kracht van het Jafix platform: Reparateurs worden online vaker en beter gevonden. Het profiel van de reparateurs op Jafix is 100% geoptimaliseerd voor SEO, zoekmachines en AI-engines. De AI-assistent ‘Handige Harry’ van Jafix, neemt reparateurs en hun specifieke expertise mee in zijn antwoorden aan consumenten met reparatievragen. Reparateurs kunnen eenvoudig repartiehandleidingen publiceren waarin ze hun expertise tonen en onderdelen of reparatie aanbieden. “Dit aanbod voor een uitgebreid bedrijfsprofiel op ons platform is in eerste instantie alleen voor reparateurs uit de meubelbranche, maar er zullen snel meer branches volgen.”, zegt Wijnja. “We hopen daarbij op de ondersteuning van verschillende brancheverenigingen.”
Jafix.com groeit en heeft grote ambities. “Samen met reparateurs willen we Jafix verder ontwikkelen tot hét platform voor repareren. Iedereen die zijn bedrijfsprofiel activeert wordt onderdeel van een community van vakgedreven reparateurs met één gemeenschappelijk doel: meer repareren. Ondertussen bouwen we gestaag door aan nieuwe features voor bedrijven zoals een online fotogalerie, de mogelijkheid van een eigen webshop of zelfs een complete site met een eigen domeinnaam, eenvoudig gefaciliteerd op ons platform.”
Ben jij een meubelbedrijf of andere organisatie die ook concreet aan de slag wil met het stimuleren van repareren door of voor klanten? Wil je weten hoe je concreet handen en voeten geeft aan ‘The Right to Repair’ of hoe je zelfs geld kunt verdienen met repareren door het in te zetten als service- of aftersales tool? Klik op een van de talloze links in dit bericht…