IMM Keulen kwam dinsdag met een veelbelovend persbericht over de sterke internationale deelname aan IMM, die het cruciaal belang  van de beurs als wereldwijd platform van de beurs zou onderstrepen.President Pollmann sorteert voor op tot een realistische beoordeling. “Wat de bezoekersaantallen betreft, verwachten wij dat het resultaat lager zal zijn dan in de tijd vóór de pandemie en waarschijnlijk in verhouding tot het aantal exposanten. De bezoekers komen eerder uit andere Europese landen dan van overzee, maar de laatste paar beurzen in Europa hebben altijd voor één of twee verrassingen gezorgd”.

Sterke internationale deelname onderstreept cruciaal belang als wereldwijd industrieplatform

‘imm cologne 365 – het hele jaar door succesvol zakendoen’

Over 10 weken opent de internationale beurs voor de interieursector, de imm cologne, haar deuren. De imm cologne van volgend jaar zal naar verwachting 600 bedrijven uit 51 landen naar Keulen lokken. 75 procent van de exposanten komt uit het buitenland. De hoge mate van internationaliteit onderstreept eens te meer de belangrijke rol van de imm cologne als mondiaal industrieplatform – zeker gezien de buitengewone algemene omstandigheden. Als de nr. 1 handelsbeurs voor de interieursector is en blijft het ook in deze numeriek kleinere vorm het grootste en meest relevante forum voor de interieurbranche op de meubelmarkt met de hoogste omzet van Europa. “De volgende imm cologne staat in het teken van het bepalen van onze positie, voor ons als beursbedrijf, voor de Duitse meubelbranche en voor de branche als geheel, en niet alleen in termen van hoe dynamisch het jaar 2022 zal beginnen”, aldus Matthias Pollmann, Vice President Trade Fair Management bij Koelnmesse. “We staan dus voor grote uitdagingen, maar ze bieden ook enorme kansen. Met dit in het achterhoofd zie ik het aantal exposanten op imm cologne 2022 als een goed uitgangspunt voor een succesvolle herlancering. Ik ben er vast van overtuigd dat de imm cologne het ideale platform is waarop de branche in de toekomst gezamenlijk vorm kan geven aan de leefwerelden van morgen”, zo vervolgde hij. Wat de veelbesproken kwestie van de bezoekers betreft, riep Pollmann op tot een realistische beoordeling. “Wat de bezoekersaantallen betreft, verwachten wij dat het resultaat lager zal zijn dan in de tijd vóór de pandemie en waarschijnlijk in verhouding tot het aantal exposanten. De bezoekers komen eerder uit andere Europese landen dan van overzee, maar de laatste paar beurzen in Europa hebben altijd voor één of twee verrassingen gezorgd”.

In totaal zal imm cologne 2022 negen hallen beslaan. Pure, het format voor designkwaliteit, vindt plaats in de hallen 11.1, 11.2, 2.2, 3.2. en wordt aangevuld met hal 4.2, waar Pure Architects samen met Connect wordt gepresenteerd. De vakbeurs focus Connect brengt de nieuwe oplossingen voor het leven in een digitale toekomst op een breed en spraakmakend podium. Het zwaartepunt van de beurs Home for furnishing solutions with a lifestyle character ligt in de hallen 10.1, 10.2, 5.2, en de hallen 6, 7 en 9. De halindeling zorgt voor alle noodzakelijke maatregelen en officiële eisen ter bescherming van exposanten en bezoekers. Zo heeft Koelnmesse in overeenstemming met de eisen van de Corona-beschermingsverordening en in nauwe afstemming met de autoriteiten talrijke maatregelen ontwikkeld waarmee de imm cologne een professionele veiligheid op het hoogste niveau garandeert.