REVOR wint Innovatie award in Brussel

Met de eerste 100 % circulaire matras wist Revor Bedding, de matrassen- en beddenfabrikant uit Kuurne, de innovatie award weg te kapen op Brussels Furniture Fair.

”De circulaire matras is een ontwikkeling die noodzakelijk is voor onze planeet en voor mijn drie dochters hun toekomst” , zegt Jan Maes.

”Het is al later dan vijf voor twaalf. De Circular is dé oplossing: een 100% circulaire pocketverenmatras. Samengesteld uit slechts twee circulaire mono-materialen: staal en polyester. Deze zijn volledig te scheiden en eindeloos opnieuw te gebruiken, zonder kwaliteitsverlies. Er gaat géén grondstof meer verloren. Een QR-code faciliteert de weg naar de circulaire toekomst van je matras.”

Revor heeft de matras ontwikkeld samen met Niaga®. Niaga® herontwerpt producten zodat de waardevolle materialen waar ze van gemaakt zijn behouden kunnen blijven na gebruik. Zo wordt afval verleden tijd. Samen met hun partners ontwerpen ze voor hergebruik. Tot nu toe hebben ze circulaire matrassen, tapijt en meubelpanelen ontwikkeld. Ze zijn gezonder in het dagelijks gebruik en volledig recyclebaar, zonder in te leveren op kwaliteit. Scan het Niaga® label en je ziet precies waar een product van gemaakt is en hoe je het retour kunt sturen na gebruik.

In Nederland wordt Revor sinds een aantal maanden vertegenwoordigd door Haarhuis en Jansen uit Almelo.