Rolf Benz 600 is de hergeboorte van de klassieke kuipstoel in een nieuwe, frisse look. De vele vormgevingsopties en optionele draaifunctie laten ruimte voor een eigen smaak en zorgen ervoor dat het stoelconcept van de Rolf Benz 600 een markante verschijning vormt in de meest uiteenlopende woonomgevingen, zo stelt de Duitse fabrikant.

De elegant gebogen kunststof zitschaal is leverbaar in de kleuren umbragrijs of antraciet. De zitschaal kan daarnaast door ambachtelijk handwerk met kernleder in de kleuren umbragrijs, antraciet, crème of cappuccino worden bekleed en valt daarna op door de zeer fijne naaddetails. Het ontwerp van de 600 is van Hoffman & Kayleyss.

De keuze van het onderstel bepaalt het uiteindelijke karakter van de stoel: een boeiende en moderne interpretatie met een slanke staalconstructie (umbragrijs of verkeerszwart) of klassiek-elegant met vier naar het midden toelopende massief houten poten in eiken naturel, eiken zwart of Amerikaans notenhout. Er kan worden gekozen voor een vast of draaibaar onderstel.

En het belangrijkste voor lange, ontspannen diners waarbij men de tijd kan vergeten: natuurlijk is de Rolf Benz 600 niet alleen visueel een genot. De comfortabele zit- en rugkussens, die met drukknopen met de kuip zijn verbonden, bieden eersteklas ergonomisch comfort.