Het Belgische Tribù gaat ruim 2 miljoen euro investeren in de uitbreiding van het hoofdkwartier in Bilzen. Er komt een nieuwe productiehal ten teken van de gestage groei in de afgelopen jaren van de Belgische fabrikant van outdoor meubilair.

Zaakvoerder bij Tribù Koen De Cock: “We merken dat onze klanten wereldwijd extra investeren in hun buitenruimtes, zowel privé klanten als luxehotels. Voor privé klanten zien we een versterkte cocooning trend in de tuin, voor hotels en restaurants is het een pure noodzaak. Hun klanten voelen zich buiten meer op hun gemak en zij investeren in functie van hun klanten. We verwachten dat deze trend zich nog enkele jaren zal doorzetten, daarom investeren we in extra productiecapacteit. We nemen ook 5 extra mensen aan, gespreid over onze verschillende afdelingen.”

De huidige assemblagehal van 1000m2 begint krap te worden om aan de vraag te voldoen. Om het productieproces van de assemblage uit te breiden, besloot Tribù haar hypermoderne hoofdkwartier uit te breiden  met een productiehal van 2400m2 die dezelfde high-end afwerking als het hoofdgebouw krijgt. In dit project investeert Tribù ruim 2 miljoen euro.

Voor de bouw van deze prestigieuze productiehal doet de meubelspecialist beroep op bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen. “Tribù kiest ervoor om voor dit productieproces een nieuwe hal te zetten, die dezelfde high-end afwerking en uitstraling krijgt als het hoofdgebouw.  Op die manier behouden we de luxueuze look-and-feel die het bedrijf erg typeert” vertelt André Vos, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels.  “Niet alleen komt er een uitbreiding van het gebouw, ook in het huidige pand zullen er verschillende aanpassingswerken gebeuren. Op die manier zal de werkflow binnen het bedrijf geoptimaliseerd worden. Het einde van de werken is momenteel voorzien voor het einde van dit jaar.”
Albert Bogemans, projectleider bij Tribù: “ Aangezien de wereldwijde vraag momenteel hoger is dan we midden maart verwacht hadden, hebben we extra druk op het bouwbedrijf gezet. Dankzij de goede relatie – dit is reeds de 4e samenwerking – en de flexibiliteit die Mathieu Gijbels aan de dag legt, konden zij perfect op onze wensen ingaan.”

Deze nieuwe productiehal is de eerste fase in Tribù’s “Plant of the Future” plan. Uiteindelijk zal de “Plant of the Future” site 4 productiehallen vestigen die op een ultra flexibele manier zullen voldoen aan de noden van hun klanten wereldwijd. Fase 1 zal opgeleverd worden tegen December 2020. Op de foto helemaal bovenaan de showroom en kantoren. De heren in het midden zijn van links naar rechts Koen, Lode en Tom De Cock van het familiebedrijf uit Bilzen dat in ruim 70 landen vertegenwoordigd is.