Met Rolf Benz ADDIT geeft het inrichtingsmerk uit het Zwarte Woud de bank een nieuwe definitie. Zelf noemt het bedrijf dit een banklandschap, ik zou het eerder een totaalconcept noemen. Deze ontmoetingsplek is voor de familie,  een thuiskantoor, speelplaats, gesprekseiland en verrassingsplek in één. “Het bijzondere: ondanks al die flexibiliteit straalt Rolf Benz ADDIT comfort en ultieme elegantie uit.”

In overleg met Rolf Benz hebben Tina Bunyaprasit en Werner Aisslinger van Studio Aisslinger een modulair bankprogramma ontwikkeld dat visueel nooit verveelt en alles in zich heeft om een icoon te worden, aldus het merk. Rolf Benz ADDIT heeft een grafisch-lineaire, zwevende uitstraling en is met zijn volumineuze, zachte kussens tegelijkertijd een echte feelgood plek. “Wij wilden een archetypisch landschap ontwikkelen, dat er tegelijkertijd fris en speels uitziet”, aldus Werner Aisslinger. “De bank moet zich in de komende jaren in veel omgevingen integreren als een vriendelijke metgezel voor familie & vrienden.

Studio Aisslinger: “Rolf Benz ADDIT is net een collage van het leven”  Het banklandschap omvat een compleet inrichtingsconcept, waarmee bijna elk bankverhaal kan worden verteld. Rolf Benz ADDIT bestaat uit afzonderlijke elementen die op een rank, met leder bekleed frame rusten.  Gecombineerd met beugels, schappen en tableaus ontstaan oneindig veel mogelijkheden om de persoonlijke wensen te realiseren. “Wij hebben bij de vormgeving aan patchwork-families gedacht – aan meerdere generaties – aan de manier waarop wij tegenwoordig op uiteenlopende manieren samenleven. We hadden ook de wens om dingen met elkaar te verbinden – binnen het programma en met andere objecten.”, aldus Tina Bunyaprasit.

Symbiotische kleuren, texturen en accessoires maken ondanks alle modulaire kenmerken van de Rolf Benz ADDIT-producten een aaneengesloten signatuur mogelijk.  Zo harmonieert de look & feel van de metalen en houten elementen op meerdere manieren met de Rolf Benz-bekledingsmaterialen. Ook de optionele salontafels en tapijten zijn door Studio Aisslinger met zeer veel gevoel voor het Rolf Benz ADDIT-landschap samengesteld. “De kleuren en materialen zijn heel belangrijk voor het concept”, aldus Werner Aisslinger. “Wij zien Rolf Benz ADDIT als een levend samenspel van metaal, hout, stoffen, en – wat betreft de salontafel – van natuursteen en glas.”

Het onderstel wordt aangeboden in de kleuren verkeerszwart, telegrijs 4 of het fascinerende safierblauw. De metalen tableaus kunnen eveneens in deze kleuren worden gekozen. Bovendien zijn er tableaus van massief hout in de uitvoeringen eiken, eiken zwart en Amerikaans notenhout.  Deze houtvarianten zijn ook beschikbaar voor de schappen. Een echte bijzonderheid zijn de optionele beugels. Deze kunnen naar wens met alle ledersoorten uit de Rolf Benz-collectie worden bekleed. Passend bij het banklandschap heeft Rolf Benz een nieuwe stofcollectie in het totale programma opgenomen – een fleurige, hoogwaardige dobbystof in Trevira CS-kwaliteit. De kleuren omvatten ingetogen grijs-, blauw- en rosé-tinten. Dankzij de nieuwe stofkwaliteit met hoogwaardige gebruikseigenschappen behoort Rolf Benz ADDIT ook tot een robuuste lievelingsplek in een hotel.

Als autonoom meubelstuk is er tevens de salontafel Rolf Benz ADDIT. Deze is naar keuze rond, ovaal of rechthoekig. Ook hiervoor kunnen de bovenstaande onderstelkleuren worden gekozen. De tafelbladen zijn er in optiwhite-glas, Parsolglas grijs, Parsolglas blauw en natuursteen Graphite Brown gelederd.  Als optie kan een tableau worden bevestigd.  Met het tapijt Rolf Benz ADDIT integreren de designers de vloer in het banklandschap. Het getufte velourstapijt heeft een poolhoogte van 12 mm en oogt met zijn afgeronde hoeken bijzonder comfortabel. Het tapijt kan in vier grafische designs in twee of drie kleuren worden gecombineerd.  Het wordt in drie standaardafmetingen of op maat aangeboden.