Vandaag lanceert Royal Delft een nieuwe collectie: The Wunderkammer. Een verrassende collectie die verwondering en nieuwsgierigheid uitlokt. Een bonte verzameling kikkers, kevers, schildpadden en nog vele andere schepsels prijken op deze nieuwste collectie. Geïnspireerd op de rariteitenkabinetten en het Delfts Blauw van de 17e eeuw, in een modern jasje met hier en daar een gouden accent. De collectie is vanaf vandaag online via www.royaldelft.com en in de showroom in Delft te koop.

Wunderkammers of cabinets of curiosities waren in de 17e eeuw kabinetten om gasten te vermaken, te verwonderen of nieuwsgierig te
maken. In de kasten prijkten vaak bonte verzamelingen exotische, opgezette dieren of anderen bijzondere objecten verkregen uit verre landen. De rariteitenkabinetten waren weggelegd voor de welgestelde van de 17e eeuw die graag met hun bezittingen en de daaraan gerelateerde rijkdom pronkten.

Naast de curiosities die uit Azië het Westen belanden, kwam ook het Chinees porselein, de voorloper van Delfts Blauw in Europa. Naast de Wunderkammers stonden dan ook vaak prachtige collecties Delfts Blauw geëtaleerd in de huizen. De collectie The Wunderkammer is geïnspireerd op beide: de rariteitenkabinetten en het Delfts Blauw uit de 17e eeuw, maar verguld in een modern jasje. Zo ontstaat er een hedendaagse verzameling: The Wunderkammer.

The Wunderkammer collectie is op ambachtelijke wijze vervaardigd met een transfer techniek. De collectie bestaat uit een breed scala aan zowel decoratieve als functionele producten die passen in een hedendaags interieur. De toepassing van een goud accent geeft de collectie extra aantrekkingskracht. Vanaf 29 oktober is de collectie bij Royal Delft online via www.royaldelft.com en in de showroom in Delft te koop.