De grote beurs voor zonwering R+T in Stuttgart is pas in 2024 maar volgens de beursorganisatie is deze editie al goed op weg. Veel bedrijven hebben zich al ingeschreven en de hallen zijn inmiddels opnieuw ingedeeld.

R+T, de grootste beurs ter wereld op het gebied van roller shutters, deuren/hekken en zonwering systemen gaat de poorten openen van 19 tot en met 24 februari 2024 in Stuttgart. Dat is nog ver weg maar de branche kijkt ernaar uit: de beurs vindt om de drie jaar plaats en de pandemie heeft ervoor gezorgd dat deze beurs zes jaar lang niet op de kalender heeft gestaan.  “Op dit moment hebben 750 bedrijven zich opgegeven om deel te nemen, waaronder een groot aantal belangrijke spelers zoals Alpha Deuren, Alukon, Alulux, Automatismi Benincà, Berner Torantriebe, Cherubini, Dickson Constant, Elero, Faac, GfA Elektromaten, Gibus and Leiner, heroal, Kadeco Sonnenschutzsysteme, Llaza World and Recasens, NICE, Parà, Reflexa-Werke, Renson, Rödelbronn, Roma, Sattler SUN-TEX, Sauleda, Somfy Activités en Sommer Antriebs- und Funktechnik. met bijna 65.000 vierkante meter beursoppervlak die al geboekt is, dus 90 procent van de totale ruimte, kunnen we nu al spreken van een succes”, aldus Melanie Brenner, Manager Exhibitions and Events at Messe Stuttgart.

Hunter Douglas is ook anwezig tijdens de beurs: “Na de corona crisis en de economische onzekerheid kijken we uit naar het ontmoeten van onze klanten van over de hele wereld. We kunnen onze nieuwe producten laten zien van de totale Hunter Douglas Group”, zo zegt Friedrich W. Petrat, Managing Director of Hunter Douglas Components. “We willen weer contact leggen met onze klanten, met de pers en met de gehele industrie. Mijn favoriete onderdeel is onze nieuw ontwikkelde smart home product group met producten als de Power View 3.0 besturing voor zonwering en ik ben benieuwd naar de reacties hierop volgend jaar.” Na de lange onderbreking zijn de verwachtingen rond de beurs hooggespannen. “R+T kan gezien worden als een indicatie van de markt en wanneer de reacties langer dan een jaar van tevoren al zo positief zijn zegt dat veel over het herwonnen zelfvertrouwen van de industrie. We kunnen onze producten weer actief voorstellen en verkopen via deze beurs en daar kijken we naar uit”, aldus Petrat.

“Om de behoeften van exposanten nog beter in kaart te brengen hebben we vorig jaar diverse workshops georganiseerd. De uitkomsten van deze bijeenkomsten zullen te zien zijn tijdens R+T 2024”, zegt Philipp Götz, Manager Exhibitions and Events van Messe Stuttgart. Diverse standhouders zijn nu al volop in voorbereiding op hun stand voor volgend jaar. “De hallenplattegrond in thema’s  van de vorige editie werd zeer gewaardeerd door de bezoekers van de beurs, dus hier bouwen we op voort. Zonwering staat straks in de L-Bank Forum (Hall 1), de Ceratizit Halle (Hall 3), de MAHLE Halle (Hall 4), Hall 5, de Oskar-Lapp-Halle (Hall 6) en in de hallen 7 en 9. De structuur van het Stuttgart Trade Fair Centre betekent ook dat de zonwering deelnemers bij elkaar kunnen staan en het middelpunt vormen. Het belang van de Oskar Lapp Hall (6) voor buitenzonwering neemt ook toe, deze producten worden met name gericht op toepassing in de horeca. Deuren en hekken staan in 2024 in  de Alfred Kärcher Halle (Hall 8) en de Paul Horn Halle (Hall 10).

In 2018 tijdens de laatste editie van de beurs waren er 1,025 deelnemers (2015: 888) van over de gehele wereld. 774 hiervan kwamen van buiten Duitsland. Er waren 65.500 bezoekers (2015: 59.057) uit 140 landen die de beurs bezochten. 38.706 hiervan kwamen van buiten Duitsland (2015: 59.057). De bezoeker besteede gemiddeld twee dagen op de beurs, wat overeenkomt met voorgaande edities.

www.messe-stuttgart.de