Woonwinkels denken niet dat het storm gaat lopen op tweede paasdag. Mocht het toch druk worden dan zijn woonboulevards en meubelwinkels goed voorbereid om de drukte volgens de richtlijnen te reguleren. Dit meldt het ANP na een contactronde met ondernemers.

Een voorbeeld: Beter Bed-ceo John Kruijssen meldt dat de keten zoveel mogelijk klanten op afspraak probeert te laten komen. Voor het testen van bedden en matrassen zijn er speciale hoezen, die gedesinfecteerd worden voordat een klant er op gaat liggen.

Bij de meer dan tachtig Beter Bed-filialen en meer dan dertig Beddenreus-winkels in het land gelden uiteraard de standaardregels van één klant per tien vierkante meter. Groepen bezoekers mogen hoe dan ook niet groter zijn dan twee personen. Kruijssen verwacht niet dat deze maatregelen problemen gaan opleveren. „We krijgen deze weken hoe dan ook al minder bezoekers in het weekend. De klandizie spreidt zich uit over de doordeweekse dagen omdat mensen niet hoeven te werken en dus de pieken kunnen mijden.”

Ook woonboulevard Wooon in Leiderdorp (30 winkels) verwacht rustige paasdagen. “Ik ga uit van het aantal op een reguliere zaterdag en dat ligt rond de 800 bezoekers”, aldus een woordvoerder van de woonboulevard. We houden de standaardregel van één persoon per tien vierkante meter aan, wat hier gezien de grootte van de winkels heel goed te handhaven is. En niet meer dan twee bezoekers als groep, conform de richtlijnen. Kom je met meer mensen, dan moet je helaas de winkel direct verlaten.”