Het nieuwe werken heeft veel voordelen, iedereen kan onafhankelijk van elkaar functioneren in kantoorplekken, lounges of thuis. Maar werken moet wel op een gezonde manier gebeuren. De nieuwe se: lounge stoel van Sedus speelt hier op in en oogt ook nog eens leuk.

“Met vloeiende lijnen en een organische vorm straalt deze stoel harmonie en lichtheid uit”, aldus Ernst Holzapfel, Hoofd Marketing van Sedus Stoll AG. “Deze nieuwe stoel is ook duurzaam want hij is gemaakt uit 100 procent recyclebaar PET vilt, wat voor een deel afkomstig is van gerecyclede PET flessen.” De stoel is verkrijgbaar in twee hoogten, de versie met de lage rug is voor loungen en geplaatst worden in een lobby, de versie met de hoge rug is er voor werken en vergaderen en beide versie zijn te krijgen met een zwenkfunctie.

De stoel is uit een stuk gemaakt en heeft een geïntegreerde lendensteun. De zitting heeft een comfortabele holte en een aflopende voorrand. De armleuningen zijn vleugelvormig waarop de armen comfortabel rusten. Een extra kussen voor in de rug is een optie. De stoel is verstelbaar in verschillende graden, afhankelijk van het basisframe (korte of lange versie).