Bemoedigende cijfers van de fabrikant van kantoormeubilair Sedus Stoll Group: in 2022 verkocht het bedrijf voor een bedrag aan 238.1 miljoen euro aan meubelen, een recordstijging van 21,5 procent. Buiten het thuisland Duitsland verkocht het bedrijf voor een bedrag van 109.4 miljoen euro en dat is een stijging van 23,5 procent ten opzichten van 2021.

“Ondanks de pandemie en andere moeilijke omstandigheden zijn we doorgegaan met anti-cyclisch investeren in producten voor de nieuwe werkplek”, aldus Daniel Kittner, Board Member voor Sales and Technology bij Sedus Stoll AG. “Naast het op tijd introduceren van meubelen als oplossingen voor het hybride werken hebben we ingezet op het digitaliseren van werkprocessen in de cloud en hebben we nog meer maatregelen richting circulaire productie geïmplementeerd. Dit heeft zich duidelijk terugbetaald in 2022. Terwijl de gehele kantoormeubelen industrie al een plus in de omzet noteerde van 8 procent scoren wij een historische 21,5 procent.”

Met een orderportefeuille van 248 miljoen euro, ook een record voor het bedrijf, ziet 2023 er ook gezond uit voor de Duitsers. Sedus Stoll wist veel projecten in Duitsland en daarbuiten te winnen van de concurrentie, zo meldt het trots. Op de foto helemaal bovenaan het hoofdkwartier in Dogern, op de foto hierboven de showroom van het merk in Londen.