Varam en Recor, twee Belgische meubelfabrikanten, slaan de handen in elkaar en gaan voortaan verder als strategische partners. “Er zijn enorm veel synergieën tussen onze bedrijven” legt Alex Vanraes, eigenaar en bezieler van Varam, uit. “Op vlak van ontwikkeling, productie, sales en marketing kunnen we elkaar enorm versterken, waardoor één plus één drie wordt.” Adrien Corthouts, CEO van Recor Group, bevestigt dat het een ‘perfect match’ is. “Varam heeft een prachtige collectie salons met veel mogelijkheden en functies. Bovendien staat Varam bekend om zijn zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.” vertelt Adrien. “De populaire moderne modellen Boaz en Lucca bijvoorbeeld. De perfecte aanvulling op het Recor gamma.”

Links Alex Vanraes (Varam) – Rechts Adrien Corthouts (Recor Group)

 

Varam zal beroep kunnen doen op de productiecapaciteit van Recor Group met faciliteiten in Genk, Slowakije en Hongarije. “Door met Recor Group samen te werken, krijgen we heel wat extra mogelijkheden op vlak van productie, waardoor we onze ambitieuze groeiplannen kunnen realiseren, onder meer in Nederland”, licht Alex toe.

 

Boaz

 

Roadshow door heel Nederland

“Ons sales team in Nederland staat te popelen om de modellen van Varam te presenteren aan de Nederlandse partners,” vult Adrien aan. “ Later deze maand doen Jeroen Van der Borg en zijn team een grote tour door Nederland met de showtruck.” Jeroen legt uit: “We nemen zes Varam modellen mee, die zowel qua prijs als qua design perfect aansluiten bij de noden van de Nederlandse consument. We starten op 20 juni in Friesland en trekken vervolgens heel het land door. Ik ben ervan overtuigd dat we veel van onze partners en prospecten gaan kunnen overtuigen.”

 

Lucca

 

Ook voor België zien Alex en Adrien nog veel potentieel. David Philtjens (vertegenwoordiger van Recor) en Philippe Ramon (agent van Varam), zullen het merk vertegenwoordigen in de Belgische markt. David neem het roer over van Varam agent Guy Decock.

Als parnters naar De Woonindustrie en Beurs Brussel

In september van dit jaar strijkt Recor terug neer in de Woonindustrie in Nieuwegein (Nederland). Op de stand zullen zowel modellen van Recor als van Varam gepresenteerd worden. Ook op Beurs Brussel zullen de twee fabrikanten hun krachten bundelen. “Onze teams zijn volop bezig met het ontwerp van de beursstand en de ontwikkeling van nieuwe modellen.” legt Adrien enthousiast uit. Culturele match “De keuze om samen te werken is ingegeven door de grote opportuniteit voor beide bedrijven”, gaat Adrien verder. “Maar evenzeer door een culturele match. Dat was al duidelijk tijdens de eerste gesprekken met Alex.”

 

Frame

 

Net als Recor heeft ook Varam een klantgerichte bedrijfscultuur, waarbij er wordt ingezet op duurzame langetermijn partnerships met de professionele meubelhandelaren. “Met de meeste van onze klanten werken we al decennia lang samen. Maar ook onze nieuwe klanten leggen we steeds in de watten. Klantgerichtheid zit in ons DNA.” licht Alex toe.

Meer dan 135 jaar ervaring

Beide bedrijven hebben een rijke familiale traditie. Varam is al 75 jaar actief in de meubelsector en ook Recor blaast volgend jaar 75 kaarsjes uit. Samen goed voor 150 jaar ervaring in de productie van kwalitatieve salons en fauteuils. “Een rijke geschiedenis en gedeelde waarden die garant staan voor een mooie gezamelijke toekomst.” besluit Adrien.

Sales Nederland

Jeroen Van der Borg   jeroen.van.der.borg@recor-group.com +31 631 758 160

Sales België

David Philtjens   david.philtjens@recor-group.com +32 477 56 01 08

 

Over Varam

Het succesverhaal van Varam begon in 1948 met de overname van zetelatelier ‘La Meninoise’ door de broers Pierre en Regis Vanraes. Later doopten ze hun bedrijf om tot Varam. Meteen de start van een opmerkelijke traditie in kwalitatieve zitmeubelen, zetels en fauteuils. Een traditie die reeds 60 jaar in stijgende lijn wordt voortgezet. Met ongeveer 20 medewerkers en enkele solide buitenlandse partners richt Varam zich als zetelfabrikant exclusief tot de professionele meubelhandelaar in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

 

Donna 

 

Over Recor Group

Recor Group is al meer dan 70 jaar actief in de meubelsector en is een vaste waarde in de Benelux markt. De Belgische meubelgroep met hoofdzetel in Genk heeft vier merken: Recor en Belform (salons en fauteuils), Recor Bedding (matrassen, boxsprings en lattenbodems) en Sofabed (slaapbanken). Recor Group heeft 3 productiefaciliteiten, waarvan één in Genk en twee in Centraal Europa. Het bedrijf telt een 400-tal medewerkers, waarvan een kleine 100 in België.